Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Klapzubova 11

Zařazeno: iReferaty.cz > Čtenářský deník > Klapzubova 11
 
Název díla: Klapzubova 11
Datum vložení: 21.5.2011

 

squareVClanku:
id='square-ir'
Hlavní postavy: chalupník a trenér Klapzuba a jeho 11 synů

Knížka je o chudé rodině Klapzubovích. Otec dlouho přemýšlel jak uživit rodinu a tak dostal nápad že založí fotbalové mužstvo. Ale než mohli jít hrát pořádný fotbal, tak museli trénovat a to jim trvalo 3 roky. Otec je naučil kličky, nahrávky, házení autu, střílet, pravidla a další fotbalové věci. Po třech rocích roku zajel do Prahy a přivezl tabulku, kterou přibil na vrata a bylo na ni napsáno „S.K. Klapzubova jedenáctka“. Jeho mužstvo hrálo třetí ligu. V Praze vyhrála Klapzubova jedenáctka 39:0 a druhá polovina se ani. Za čas se dostali do první třídy a začali cestovat po celém světě. Na cestách potkávali mnoho známých lidí, jako byl například anglický král.
Když už chtěli skončit s fotbalem, dostali dopis z Austrálie. Stálo v němž bylo, aby přijeli hrát do Austrálie. A tak se rozhodli že tam pojedou. V první polovině prohrávali Klapzubovi 0:1. Ale otec je povzbudil že musí vyhrát. V druhé polovině to klukům šlo výtečně a vyhráli 9:1.

Při zpáteční cestě domů se loď, na které scestovali, rozlomila. Ale Klapzubové se zachránili. Jejich otec vytáhl gumové obleky ve kterých vypadali velmi tlustě. Vnitřek nafoukli kyslíkem a tak plavali na vodě. Po dlouhé plavbě na moři se dostali na ostrov lidožroutů. To brzy zjistili a utekli. Nastoupili do loďky náčelníka lidožroutů a odpluli. Nakonec dopluli ke břehu, kde je objevili námořníci. Chlapci zde hráli vodní pólo, aby nevyšli ze cviku.


Vlastní názor: Knížka se mi líbila, i když je velmi smyšlená, až legrační výsledky zápasů






Životopis spisovatele: Eduard Bass
Hodnocení: (hodnotilo 20 čtenářů)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: WarThunder.info | Calorie-Charts.info