Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Alchymista Tajemství Nesmrtelného Nikolase Flamela

Zařazeno: iReferaty.cz > Čtenářský deník > Alchymista Tajemství Nesmrtelného Nikolase Flamela
 
Autor: Michael Scott
Název díla: Alchymista Tajemství Nesmrtelného Nikolase Flamela
Datum vložení: 2.11.2011

 

squareVClanku:
id='square-ir'
Dvojčata Josh a Sofie tráví prázdniny v San Franciscu, kde si kromě užívání vydělávají na svá auta. Josh pracuje v malém knihkupectví, a Sofie v kavárně naproti. Jednoho dne do ulice kde dvojčata pracují, přijede šedá limuzína ze které vystoupí od hlavy až k patě oblečení vysocí muži, a nakonec vystoupí z auta o hodně menší muž. Všichni muži bez jakéhokoli ohlížení zamíří
do knihkupectví kde Josh pracuje. Chvíli se nic neděje, Sofii to ale přesto nedá a jde se do knihkupectví podívat. Když vejde, vidí majitele Nicka Fleminga, majitele knihkupectví jak bojuje s tím malým mužem který jako poslední vystoupil z auta. Sofie sice pochopila že mezi sebou bojují, ale nepochopila jak. Boj mezi muži na chvíli skončil menší muž jen řekl „Knihu stejně dostanu Nikolasi“. Sofie stále nechápala co se děje, rozhlížela se, až uviděla svého bratra přikrčeného ve vchodu do sklepa. Nikolas pomalu začal couvat a v mžiku byl pryč! Zmizel ve vchodu do sklepa a zavřel za sebou poklop. Sofii zachvátila panika, nevěděla co má dělat a hlavně měla strach o bratra. Otáčela se dokola, jen co se otočila k oknu, uviděla paní Flemingovou, manželku Nicka. Vyběhla ven a chtěla vše co se tu děje přeříkat Perenele, ale než něco stačila říct, Perenela ji umlčela, a koukala vedle knihovny na starou čistírnu. Ze staré čistírny vyběhl Nick a za ním Josh. Nick měl v ruce nějakou velkou barevnou knihu. Z knihkupectví vyšel muž a s Nickem se dali znovu do boje. Všechno se seběhlo tak rychle, a muž se svojí bandou a Perenelou kterou unesli odjížděli limuzínou. Nick se zvedal ze země a dvojčata na něj udiveně a vystrašeně koukali. Všechno co viděli a slyšeli jim Nick vysvětlil. Boj který byl mezi muži sveden, to byla jen a jen magie. Nick Fleming není Nick ale je to 700 let starý alchymista Nikolas Flamel, také je jen povrchově čaroděj a kniha kterou si ten tajemný muž jménem John Dee odnesl sebou je Kodex neboli kniha mága Abraháma. S Joshe také vylezlo že s Kodexu vytrhl dvě stránky. Nikolas si je od něho vzal a aspoň trochu se radoval, byly to totiž stránky na kterých byl psán závěrečný rituál. Nikolas dvojčatům řekl že musejí pryč, protože se Dee pro chybějící stránky zanedlouho vrátí. Neváhali ani chvíli a vydali se na cestu. Nikolas je vzal ke dva tisíce let staré princezně bojovnici Scatty. Se Scatty a Nikolasem dvojčata odjeli na dalekou cestu, plných příšer a starých bytostí. Se všemožnými bytostmi ať už to jsou krysy, golemové nebo vrány čarodějky Morrigany bojovali, setkávali se ať už se zlými nebo hodnými bytostmi jen aby se dostali k Johnu Deemu a vzali si zas zpátky Kodex a zachránili Perenelu.





Hodnocení: (hodnotilo 63 čtenářů)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: WarThunder.info | Calorie-Charts.info