Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Královna hadů

Zařazeno: iReferaty.cz > Čtenářský deník > Královna hadů
 
Název díla: Královna hadů
Datum vložení: 23.2.2012

 

squareVClanku:
id='square-ir'
Mladá pastýřka našla pod keřem hladového hada. Přemýšlela, jak by mu mohla pomoci, dala mu svoje mléko, co měla s sebou. Had ho vylízal a odlezl. Jednou přišel o pastýřku poprosit chudý chasník. Otec mu ji nedal. Od té doby ale otec štěstí neměl, chasník ale ano. Lidé si říkali, že o půl noci se v otcových polích plazí ohnivý had. Za tři roky přišel chasník znovu prosit o jeho dceru. Otec mu ji vydal a byla svatba. Najednou se na hostině objevil had, na kterém seděla krásná víla. Obrátila se k nevěstě a řekla:,,Vysvobodila jsi mě od hladu a žízně'.Vzala z hlavy korunku a da ji do klína nevěstě. Od té doby se jim dařilo.





Životopis spisovatele: Božena Němcová
Hodnocení: (hodnotilo 2 čtenáři)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz