Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Průšvihářky

Zařazeno: iReferaty.cz > Čtenářský deník > Průšvihářky
 
Autor: Jacqueline Wilsonová
Název díla: Průšvihářky
Datum vložení: 23.2.2012

 

squareVClanku:
id='square-ir'
Kniha za měsíc září:
Průšvihářky
Jacqeline Wilson
Nakladelství B-Bart

Tato kniha je majetkem mé nejoblíbenější knihovny v Nové Pace. Proč jsem si ji vybrala ? Protože knihy Jacqeline Wilsonové jsou nejlepší ! Je to kniha o malé holčičce Mandy, kterou šikanovaly tři holky. Sára, Melanie a Kim. Nejhorší byla Kim. Utahovali si z její maminky, protože byla silnější postavy, dělala Mandy směšné účesy a oblékala ji jako malou princeznu. Také z její ho taťky si utahovaly protože už mu bylo 62 let. Šikanovaly ji od 1. třídy. Jednoho dne ji zase šikanovaly. Byla tak rozrušená, že se rozběhla a vběhla pod autobus. Díkybohu se jí nic nestalo, jen měla pohmožděné zápěstí, ale její maminka z toho vyváděla. Dokonce si šla do školy stěžovat. Paní ředitelka si zavolala Kim, Melanii, Sáru a Mandy. Ta ale byla tak vystrašená, že se jí pomstí řekla, že už neví co ošklivého jí říkaly. A protože měla její maminka strach, aby se jí pohmožděné zápěstí více ve škole nepochroumalo, zůstala jeden den doma. Když ráno vykoukla z okna, uviděla před domem vychovatelky Pat, která se stará o děti z dětského domova dívku. Bylo jí asi 16 let. Měla na sobě krátké šortky a tílko. Na nohách měla lodičky na super vysokém podpatku. Zamávala na ni a protože měli doma sněhové pusinky pár jich jí donesla. Ona za ně moc poděkovala a tak se z nich staly kamarádky. Její maminka však s jejich kamarádstvím nesouhlasila. Přesto byly Mandy a Linda nejlepší kamarádky. Jednou když šla Mandy ze školy přišla pro ni Linda. Bylo to štěstí, protože ji Kim a spol. zase zkoušely šikanovat. Linda Kim setřela a řekla ji, že když Mandy nenechá něco jí udělá. Kim měla pěkně nahnáno, ale hned začala vykřikovat, že s těmi podpatkami Linda vypadá jako děvka. Ta na ní ukázala velmi neslušné gesto, otočila se a odešla s Mandy domů. Tam si hrály na kadeřnice a Linda udělala Mandy nádherný drdol. Její mamka však řekla že je v tom jako dospělá a drdol jí rozpletla. Také spolu Linda a Mandy chodily po parku. Linda vždy kupovala své pěstounce Pat noviny a Mandy se vždy koukala jak je kupuje. Ale jednou se stalo, že natáhla po něčem ruku, když se pan prodavač otáčel pro noviny. Když se vrátila, dala Mandy zelenou nabíranou gumičku. Mandy ji však nechtěla nosit, protože byla kradená a Linda se na ní nezlobila. Za týden šli spolu nakupovat. Linda se šla podívat s Mandy do značkového butiku Indigo. Všechno oblečení bylo v indigové barvě. Linda si zkoušela svetr a když se prodavač otočil, šoupla si ho pod triko. Prodavač se však náhle otočil a všiml si Lindy, že krade. Linda se otočila, chytla Mandy za ruku a obě utíkaly pryč ale chytla je policie. Lindu zavřeli do „ pasťáku“, protože měla na svědomí více krádeží a Mandy naštěstí propustili...

Postavy: Linda, Mandy, Kim, Melanie, Sára, Mandynina mamka
Prostředí: škola, butik Indigo, Mandynin domov
Hlavní myšlenka: šikana je špatná a krást se nemá
Děj: Mandy se skamarádí s Lindou a jsou nejlepší kamarádky. Mandynina maminka s tím moc nesouhlasí, ale nic nesvede. Nakonec Linda ukradne svetr a zavřou ji do „pasťáku“.
Vlastní hodnocení: Kniha je moc pěkná a dokáže zaujmout i ilustracemi. Je i velice poučná a ze života jako každá kniha J.W.





Hodnocení: (hodnotilo 5 čtenářů)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: WarThunder.info | Calorie-Charts.info