Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Statečný cínový vojáček

Zařazeno: iReferaty.cz > Čtenářský deník > Statečný cínový vojáček
 
Název díla: Statečný cínový vojáček
Datum vložení: 15.3.2013

 

squareVClanku:
id='square-ir'
Bylo jednou dvacetpět cínových vojáčků. Podobali se sobě jako vejce vejci. Jen jeden byl jiný, měl totiž jen jednu nohu. Dostali se k jednomu chlapci, který měl narozeniny. V pokoji je postavil na stůl k ostatním hračkám. Na stole budil největší pozornost zámek a v něm krásná tanečnice. Beznohý vojáček se do ní okamžitě zamiloval. Když se děti ráno vzbudily, postavily vojáčka do okna. Ale byl velký vítr a vojáček vypadl ven. Když se ho pokusily najít, nenašli ho. Našli ho až jiné děti, které ho poslali po vodě na papírové lodičce. Když se lodička začala potápět, spadl nějaké štice rovnou do tlamy. Cínový vojáček najednou uviděl světlo, když vtom někdo zvolal:"Cínový vojáček !" Služka ho odnesla do pokoje. Když ale přišlý děti, hodily ho bezdůvodně do kamen. Vtom průvan odnesl papírovou tanečnici do kamen za cínovým vojáčkem. Když služka vymetala popel z kamen, našla tam malé srdíčko a ohořelou hvězdu.





Životopis spisovatele: Hans Christian Andersen
Hodnocení: (hodnotilo 76 čtenářů)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: WarThunder.info | Calorie-Charts.info