Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Bohatý táta, chudý táta. / Rich Dad Poor Dad

Zařazeno: iReferaty.cz > Čtenářský deník > Bohatý táta, chudý táta. / Rich Dad Poor Dad
 
Název díla: Bohatý táta, chudý táta. / Rich Dad Poor Dad
Datum vložení: 28.11.2020

 

squareVClanku:
id='square-ir'

BOHATÝ TÁTA CHUDÝ TÁTA
Kým: Robert T. Kiyosaki, Sharon Lechterová
Kdy: v roce 2001
Kde: USA
Knihu jsem si vypůjčila v knihovně a střídavě jsem poslouchala i audio
Žánr: osobní rozvoj
Obsah:Kniha vypráví o Robertovy a o tom jak se stát bohatým, má přítele Mikea, Mikův otec (Bohatý táta) je učí jak se stát bohatým a dělá jim mentora.
Jeho pravý otec (chudý táta) je často používán jako příklad že vzdělaný člověk nebývá bohatý. Je hlavně o financích, historii, psychologii a částečně i o ekonomice
Hl. postavy-Bohatý táta
-Chudý táta
-Mike
-Robert

5) vybrala jsem si -nauč se nepracovat pro peníze ale aby . . peníze pracovaly pro tebe-
Knihu bych přátelům nedoporučila protože pro někoho je velmi těžké ji pochopit. Knihu jsem si vybrala protože mi jí doporučil strýc, po přečtení jsem zjistila že vše vím a chápu perfektně. Během čtení jsem myslela na to jaká je to hloupost že se neučíme finanční gramotnost ve škole, já osobně se považuji za finančně gramotného člověka a velmi často se vídám s tím že moji spolužáci utrácí protože to NECHTĚJÍ pochopit, přeci jen takhle je to jednodušší, o něčem velmi podobném pojednává kniha v části střední třídy. Různé rady platí pouze pro USA a Asii což mě lehce zklamalo. Na internetu jsem zjistila že většina lidí hledá odpověď jako např. ,,Proto abys byl bohatý musíš koupit bitcoiny“ to je ovšem hloupost a proto tento druh knih není tak dobře hodnocený v USA, většina čtenářů totiž nedokáže najít a pochopit tu ,,odpověď,,.
Velmi se mi líbila pasáž kde mluvil o Robinu Hoodovi, který bohatým bral a chudým dával, neboli pracovitým bral a líným dával.
Jsem ráda že se mi potvrdilo mé mínění o tom že vzdělání není to hlavní.
Nejdůležitější pro mě byla část o daních, která se zabývala především historií.






Hodnocení: (hodnotilo 0 čtenářů)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: WarThunder.info | Calorie-Charts.info