Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Denník malého poseroutky

Zařazeno: iReferaty.cz > Čtenářský deník > Denník malého poseroutky
 
Název díla: Denník malého poseroutky
Datum vložení: 6.6.2023

 

squareVClanku:
id='square-ir'



Denník malého poseroutky, napsaný a ilustrovaný Jeffem Kinneym, je populární dětskou knihou, která se stala mezinárodním fenoménem. Tato kniha, první z dlouhé série, zaznamenává dobrodružství a každodenní život dvanáctiletého chlapce jménem Greg Heffley prostřednictvím jeho vlastního deníku. Vyprávění je založeno na kombinaci ilustrací a textu, což dělá zážitek z čtení unikátním a poutavým.



Greg Heffley je typický představitel středoškolského školáka, který se snaží přežít ve světě plném školních problémů, rodinných situací a sociálních interakcí. Příběh začíná, když Greg dostane deník od své matky, která doufá, že ho bude vést k vývoji jeho osobnosti. Greg však tento deník využívá spíše jako platformu pro záznamy o svých trapných zážitcích, příhodách se svým nejlepším kamarádem Rowleym, svými pokusy o popularitu ve škole a střety se svým starším bratrem Rodrickem.



Jedním z hlavních taháků Denníku malého poseroutky je jeho jedinečný a humorný styl. Jeff Kinney kombinuje vtipné příběhy s poutavými ilustracemi, které čtenářům umožňují vizuálně vnímat Gregovy dobrodružství. Jeho kresby jsou jednoduché, ale výrazné, a pomáhají přenést emocionální a komické momenty příběhu.



Denník malého poseroutky oslovuje dětské čtenáře nejen svým humorem, ale také svou autenticitou. Greg Heffley je reálným charakterem, který se snaží najít své místo ve světě a čelit problémům, se kterými se mnoho dětí může ztotožnit. Příběhy nabízejí komický pohled na životní situace, které mohou být pro mladé čtenáře náročné, a ukazují, že je důležité si zachovat smysl pro humor a optimismus i v obtížných okamžicích.



Denník malého poseroutky se stala celosvětovým bestsellerem a získala si obrovskou popularitu mezi dětskými čtenáři. Kniha se stala základem pro vznik filmů a dalších zpracování, což je důkazem jejího úspěchu. Její příběhy zaujmou nejen děti, ale i jejich rodiče a učitele, kteří si uvědomí, že dětská literatura může být zábavná a poučná at the same time.



Denník malého poseroutky přináší svěží a nezapomenutelné čtenářské zážitky. Je to kniha, která nás upoutá svým humorem, jedinečným stylem vyprávění a autentickými postavami. Jeff Kinney se stal prostřednictvím této knihy důležitou postavou dětské literatury, a jeho příběhy budou nadále bavit a inspirovat čtenáře po celém světě.


Obsah knihy Denník malého poseroutky

Představuje se jako \"skutečný denník\" a vypráví příběh dvanáctiletého chlapce Grega Heffleyho, který se snaží přežít střední školu a všechny příhody a trapasy, které s sebou přináší.

Hlavní postavou je Greg Heffley, který se rozhodl zaznamenávat všechny důležité události svého života ve svém novém deníku. Od začátku školního roku si Greg dává za cíl stát se populárním a oblíbeným, což však není tak snadné, jak si představoval. Místo toho se ocitá v různých trapných a komických situacích.

Greg se musí vypořádat se školními problémy, jako jsou přísní učitelé, šikanování spolužáky, nástrahy střední školy a těžké úkoly. Snaží se také získat popularitu a zaujmout své spolužáky, což vede k mnoha zábavným a neobvyklým situacím.

Kniha je psána formou deníkových zápisů, které Greg pravidelně vytváří. Tyto zápisy jsou doprovázeny kresbami a ilustracemi, které přidávají k vizuálnímu dojmu příběhu. Greg popisuje své každodenní zážitky, své pocity a myšlenky o světě kolem sebe.

\"Denník malého poseroutky\" je humorný a lehce čtivý příběh, který oslovuje především mladé čtenáře. Knížka se zaměřuje na typické problémy a situace, se kterými se děti ve střední škole setkávají, a zároveň nabízí zábavný a autentický pohled na svět dospívání.


\"Denník malého poseroutky\" má mnoho pokračování. Po prvním dílu následuje celá řada dalších knih, které zachycují další dobrodružství a příhody hlavního hrdiny Grega Heffleyho. Jeff Kinney se rozhodl rozšířit příběh a prozkoumat další fáze Gregova života.



Následující díly Denníku malého poseroutky zahrnují:


Denník malého poseroutky (2007)

Denník malého poseroutky 2: Rodrick to žere! (2008)

Denník malého poseroutky 3: Poslední výkřik (2009)

Denník malého poseroutky 4: Už toho mám plné zuby (2010)

Denník malého poseroutky 5: Zoufalé časy (2011)

Denník malého poseroutky 6: Nikdy to nevzdávám (2013)

Denník malého poseroutky 7: Pravidelná dávka (2014)

Denník malého poseroutky 8: Chlap na všechno (2015)

Denník malého poseroutky 9: Hříšné léto (2016)

Denník malého poseroutky 10: Konečně slavný (2018)

Denník malého poseroutky 11: Tady jsou draci (2019)

Denník malého poseroutky 12: Spousta štěstí (2020)

Denník malého poseroutky 13: Do konce (2021)



Těchto 13 dílů představuje pokračování příběhu Grega Heffleyho, jehož dobrodružství a životní situace jsou stále zábavné a zajímavé pro mladé čtenáře. Každý díl přináší nové komické momenty a situace, které udržují čtenáře zapojené a očekávající další příběhové zvraty.






Životopis spisovatele: Jeff Kinney
Hodnocení: (hodnotilo 4 čtenáři)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: WarThunder.info | Calorie-Charts.info