Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Deník malého poseroutky

Zařazeno: iReferaty.cz > Čtenářský deník > Deník malého poseroutky
 
Název díla: Deník malého poseroutky
Datum vložení: 18.9.2024

 

squareVClanku:
id='square-ir'

Referát o knize "Deník malého poseroutky"

Kniha "Deník malého poseroutky" je populární dětská kniha, kterou napsal americký autor Jeff Kinney. První díl vyšel v roce 2007. Kniha je napsaná formou deníku, což ji dělá zajímavou a zábavnou pro mladé čtenáře. Hlavním hrdinou je chlapec jménem Greg Heffley, který se snaží přežít školní život a rodinné problémy.

Hlavní postavy

Kromě Grega se v knize objevují i další důležité postavy. Například jeho nejlepší kamarád Rowley, který je naivní a často se dostává do různých trapasů. Dále tu je Gregova rodina, jako jeho matka, otec a starší bratr Rodrick, který mu často dělá problémy. Každá postava přispívá k humorným situacím, které Greg prožívá.

Děj knihy

Děj knihy se točí kolem Gregova života, jeho myšlenek a pocitů. Greg píše o svých každodenních zážitcích, o škole, kamarádech a rodině. Jeho úvahy jsou často vtipné a ukazují, jak se cítí jako teenager. Greg se snaží být populární a vyhnout se trapasům, ale většinou se mu to nedaří. Každá kapitola přináší nové příhody, které čtenáře pobaví.

Témata

Kniha se zabývá mnoha tématy, jako je přátelství, rodina, školní život a dospívání. Gregovy problémy jsou pro mladé čtenáře velmi blízké. Kniha ukazuje, že každý teenager prochází podobnými situacemi, a to je důvod, proč je tak oblíbená. Je také napsaná jednoduchým jazykem, což usnadňuje čtení.

Styl a ilustrace

Jedním z nejzajímavějších rysů knihy jsou ilustrace. Jeff Kinney je nejen spisovatel, ale také ilustrátor. Kniha obsahuje mnoho černobílých obrázků, které doplňují text a činí ho živějším. Tyto obrázky často ukazují Gregovy myšlenky a pocity, což čtenářům pomáhá lépe pochopit, co prožívá.

Závěr

"Deník malého poseroutky" je skvělá kniha pro děti a teenagery. Je vtipná, zábavná a zároveň ukazuje, jaké to je vyrůstat. Díky svému stylu a ilustracím si získala srdce mnoha čtenářů po celém světě. Kniha ukazuje, že i když se život může zdát složitý, je důležité se smát a užívat si každý den. Pokud hledáte zábavné čtení, "Deník malého poseroutky" je rozhodně dobrá volba.

Tato kniha nám ukazuje, že i když jsme někdy "poseroutky", můžeme se zasmát sami sobě. Gregovy příběhy nám připomínají, že každý z nás má své slabosti, ale to neznamená, že se nemůžeme bavit.






Životopis spisovatele: Jeff Kinney
Hodnocení: (hodnotilo 0 čtenářů)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz