Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Ronja dcera loupežníka

Zařazeno: iReferaty.cz > Čtenářský deník > Ronja dcera loupežníka
 
Název díla: Ronja dcera loupežníka
Datum vložení: 29.9.2024

 

squareVClanku:
id='square-ir'

Čtenářský deník: Ronja, dcera loupežníka

Úvod

Kniha "Ronja, dcera loupežníka" napsala švédská autorka Astrid Lindgren. Byla vydána v roce 1981. Příběh se odehrává v krásné přírodě, kde se mísí dobro a zlo. Hlavní postavou je Ronja, která žije v loupežnickém hradě. Kniha je o jejích dobrodružstvích a přátelství.

Hlavní postavy

Ronja je hlavní postava. Je to dívka, která se nebojí. Má silnou vůli a je velmi odvážná. Další důležitou postavou je Birk, syn rivalů Ronjina otce. Je to její nejlepší přítel. Oba se musí vyrovnat s tím, že jejich otcové jsou nepřátelé.

Děj

Příběh začíná, když se Ronja narodila. Její otec, loupežník Mattis, byl šťastný. Ronja vyrostla v hradě, kde se učila mnoha věcem. Ráda objevovala les a hrála si s ostatními dětmi. Jednoho dne se setkala s Birkem, který byl synem loupežníka z jiného klanu.

Ronja a Birk se stali nejlepšími přáteli. Hráli si spolu a objevovali les. Ale jejich otcové se nenáviděli. To způsobilo, že Ronja a Birk museli skrývat své přátelství. Když se jejich otcové dozvěděli o jejich přátelství, došlo k boji mezi klany. Ronja a Birk se rozhodli, že se postaví svým otcům a pokusí se najít způsob, jak ukončit konflikt.

Témata

Kniha se zabývá mnoha důležitými tématy. Jedním z nich je přátelství. Ronja a Birk ukazují, že přátelství může překonat všechny překážky. Dalším tématem je odvaha. Ronja se nebojí postavit se svému otci a bojovat za to, co je správné. Také se v knize objevuje téma přírody. Lindgren krásně popisuje les a jeho krásy.

Závěr

"Ronja, dcera loupežníka" je krásný příběh o přátelství, odvaze a přírodě. Astrid Lindgren napsala knihu, která nás učí, že je důležité být odvážný a stát si za svými přáteli. Příběh ukazuje, že láska a přátelství mohou překonat i ty největší překážky. Kniha je plná dobrodružství a emocí a určitě stojí za přečtení.






Životopis spisovatele: Astrid Lindgrenová
Hodnocení: (hodnotilo 0 čtenářů)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz