Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Tajemství velkého vonta

Zařazeno: iReferaty.cz > Čtenářský deník > Tajemství velkého vonta
 
Autor: Bohumil Říha
Název díla: Tajemství velkého vonta
Datum vložení: 14.10.2024

 

squareVClanku:
id='square-ir'


Kniha "Tajemství velkého vonta" je napsaná autorem Bohumilem Říhou. Tato kniha patří do žánru dobrodružné literatury. Příběh je plný napětí a tajemství. Hlavní postavou je chlapec jménem Petr, který se dostává do různých dobrodružství a učí se o hodnotě přátelství a odvahy.

Děj

Děj se odehrává v malém městě, kde Petr žije. Jednoho dne objeví tajemnou mapu, která ho zavede na dobrodružnou cestu. Mapa ukazuje místo, kde se podle legendy nachází poklad. Petr se rozhodne, že poklad najde a začne pátrat po jeho stopách. Na své cestě potkává různé postavy, které mu pomáhají, ale i takové, které mu chtějí uškodit.

Petr se setkává s vontem, což je postava, která zná tajemství města a jeho okolí. Vont mu ukáže, jak se dostat k pokladu, ale zároveň mu dá najevo, že cesta nebude jednoduchá. Petr musí překonat různé překážky a vyřešit hádanky, které mu vont dává.

Témata a poselství

Kniha se zabývá tématy jako je přátelství, odvaha a vytrvalost. Petr se učí, že je důležité mít dobré přátele, kteří ti pomohou v těžkých chvílích. Také se ukazuje, že odvaha a vytrvalost jsou klíčové vlastnosti, které pomáhají překonat překážky.

Na konci příběhu Petr zjistí, že poklad není jen o penězích nebo cennostech, ale také o zkušenostech, které na cestě získal. Uvědomuje si, že to, co prožil, je mnohem cennější než samotný poklad.

Závěr

"Tajemství velkého vonta" je skvělá kniha pro všechny, kteří mají rádi dobrodružství a tajemství. Příběh nás učí, že je důležité mít odvahu a nevzdávat se. Také ukazuje, jak důležité je mít přátele, kteří tě podporují. Doporučuji tuto knihu všem, kdo chtějí zažít napínavé chvíle a objevovat tajemství.

Kniha je napsaná jednoduchým jazykem, takže ji mohou číst i mladší čtenáři. Mě osobně velmi zaujala a myslím, že se k ní ještě někdy vrátím. Tajemství velkého vonta je příběh, který si zaslouží být přečten.






Hodnocení: (hodnotilo 0 čtenářů)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz