Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Zlatovláska

Zařazeno: iReferaty.cz > Čtenářský deník > Zlatovláska
 
Název díla: Zlatovláska
Datum vložení: 15.10.2024

 

squareVClanku:
id='square-ir'


Zlatovláska je známá pohádka, která je součástí českého folklóru. Tato pohádka je oblíbená mezi dětmi i dospělými. Vypráví příběh o krásné dívce, která má zlaté vlasy. Je to klasická pohádka, která má mnoho důležitých poselství.

Hlavní postavy

V pohádce se objevuje několik důležitých postav. Hlavní postavou je Zlatovláska. Je to krásná dívka, která má zlaté vlasy. Dále je tu král, který hledá svou ztracenou dceru, a princ, který se do Zlatovlásky zamiluje. Každá postava má své vlastnosti a úkoly, které plní v příběhu.

Děj

Děj začíná tím, že král ztratí svou dceru. Jeho dcera je ve skutečnosti princezna, kterou princ hledá. Zlatovláska žije v lese, kde ji chrání kouzelný strom. Tento strom jí dává sílu a ochranu.

Jednoho dne se do lesa dostane princ. Když uvidí Zlatovlásku, okamžitě se do ní zamiluje. Princ se rozhodne, že ji musí najít a zachránit. Zlatovláska mu ale říká, že musí splnit několik úkolů, aby ji mohl mít. Princ je odhodlaný a snaží se úkoly splnit.

Prvním úkolem je najít kouzelné předměty, které mu pomohou. Princ se vydává na cestu a překonává různé překážky. Nakonec splní úkoly a vrací se k Zlatovlásce.

Závěr

Pohádka končí šťastně. Princ splní všechny úkoly a získá Zlatovlásku. Král se dozví, že jeho dcera je šťastná a že ji princ miluje. Tato pohádka nás učí, že láska a odhodlání mohou překonat všechny překážky. Zlatovláska je krásný příběh, který má hluboký význam.

Pohádka je oblíbená pro svou krásnou atmosféru a pozitivní poselství. Je to příběh, který si děti rády čtou a poslouchají. Zlatovláska nám ukazuje, že i v těžkých chvílích je důležité nevzdávat se a bojovat za to, co milujeme.






Hodnocení: (hodnotilo 0 čtenářů)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz