Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Pravý výlet Pana broučka do měsíce

Zařazeno: iReferaty.cz > Čtenářský deník > Pravý výlet Pana broučka do měsíce
 
Název díla: Pravý výlet Pana broučka do měsíce
Datum vložení: 15.10.2024

 

squareVClanku:
id='square-ir'


Kniha "Pravý výlet pana Broučka do měsíce" napsal český spisovatel Svatopluk Čech. Tento příběh vyšel poprvé v roce 1906. Je to satirický příběh, který obsahuje prvky fantastiky. Příběh se odehrává na Měsíci a ukazuje dobrodružství hlavního hrdiny, pana Broučka. Kniha je plná fantazie a zajímavých postav.

Hlavní postavy

Hlavní postavou je pan Brouček, který je člověk, jenž má rád dobrodružství a rád objevuje nové věci. Další důležitou postavou je paní Broučková, která je jeho žena. Je milá a starostlivá. Obě postavy se během příběhu dostávají do různých situací, které je učí o přátelství a odvaze.

Děj příběhu

Příběh začíná tím, že pan Brouček se rozhodne, že chce zažít něco výjimečného. Jednoho dne se mu podaří dostat na Měsíc. Tam potká různé fantastické bytosti, které jsou velmi zvláštní. Například potká Měsíčníky, kteří mu ukazují krásy Měsíce. Pan Brouček se dozvídá o tom, jak Měsíc vypadá a co tam žije.

Na Měsíci se Brouček dostává do různých dobrodružství. Tyto postavy mu pomáhají a učí ho, jak být odvážný a přátelský.

Během svého pobytu na Měsíci se pan Brouček také musí vypořádat s různými problémy. Například se dostane do konfliktu s Měsíčními bytostmi, které chtějí, aby Brouček odešel. Pan Brouček se ale nevzdává a snaží se najít způsob, jak se s nimi smířit.

Hlavní myšlenky

Kniha má několik důležitých myšlenek. Jednou z nich je, že je důležité mít odvahu a nevzdávat se. Pan Brouček se ukazuje jako hrdina, který se snaží překonat překážky. Další myšlenkou je, že přátelství a spolupráce jsou klíčové. Pan Brouček se učí, že když se spojí s ostatními, dokáže dosáhnout mnoha věcí.

Závěr

"Pravý výlet pana Broučka do měsíce" je zajímavá a poučná kniha. Ukazuje, jak je důležité mít odvahu a být přátelský. Příběh je plný fantazie a dobrodružství, které děti určitě zaujme. Kniha je napsána jednoduchým jazykem, což ji dělá přístupnou pro mladé čtenáře. Doporučuji ji všem, kteří mají rádi pohádky a dobrodružství.






Životopis spisovatele: Svatopluk Čech
Hodnocení: (hodnotilo 0 čtenářů)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



   Referáty na stejné téma:
Pravý výlet pana Broučka do Měsíce Čech, Svatopluk 852 slov
 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz