Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Tleskač

Zařazeno: iReferaty.cz > Čtenářský deník > Tleskač
 
Název díla: Tleskač
Datum vložení: 17.10.2024

 

squareVClanku:
id='square-ir'

David Jan Žák je český autor, který se věnuje psaní knih pro děti a mládež. Jeho kniha "Tleskač" je jednou z jeho nejznámějších prací. Kniha vyšla v roce 2011 a od té doby si získala velkou oblibu mezi mladými čtenáři.

Hlavní postavy a děj

Hlavní postavou příběhu je kluk jménem Jirka. Jirka je obyčejný chlapec, který má jedno velké přání. Chce se stát hvězdou. Jeho sen se začne plnit, když se zapojí do školního divadelního představení. V divadle potká další zajímavé postavy, jako je jeho nejlepší kamarád, který ho podporuje a také dívka, do které se zamiluje.

Děj se točí kolem Jirkových pokusů o úspěch. Prochází různými zkouškami a překážkami, které mu život přináší. Jeho cesta není jednoduchá. Musí se vyrovnat s kritikou, strachem a nejistotou. Ale nakonec se ukáže, že důležité je nejen vyhrát, ale také si užít cestu a naučit se něco o sobě.

Témata a poselství

Kniha se zabývá několika důležitými tématy. Jedním z nich je sebedůvěra. Jirka se musí naučit věřit sám sobě a svým schopnostem. Dalším tématem je přátelství. Jirka má štěstí na kamarády, kteří ho podporují a pomáhají mu v těžkých chvílích.

Tleskač nám také ukazuje, že úspěch není vždy měřen vítězstvím. Jirka se naučí, že důležité je, jak se cítí a co se naučil během své cesty. Toto poselství je pro mladé čtenáře velmi důležité, protože jim pomáhá pochopit, že každý má právo na chyby a že úspěch může mít různé podoby.

Styl psaní

David Jan Žák píše velmi přístupně. Jeho jazyk je jednoduchý, ale zároveň výstižný. To dělá knihu snadno čitelnou pro mladé čtenáře. Autor umí skvěle vystihnout pocity a myšlenky hlavní postavy. Čtenář se snadno ztotožní s Jirkovými emocemi a prožitky.

Kniha je napsaná v ich-formě, což čtenářům umožňuje vidět svět Jirky jeho očima. Tím se stává příběh osobnějším a blíže k čtenářům.

Závěr

"Tleskač" je skvělou knihou pro všechny, kteří mají rádi příběhy o překonávání překážek a hledání sebe sama. David Jan Žák dokázal napsat příběh, který je nejen zábavný, ale také poučný. Kniha nám ukazuje, že každý má svůj sen a že je důležité za ním jít, i když to není vždy snadné.

Osobně jsem si "Tleskače" velmi užil. Příběh mě zaujal a donutil mě zamyslet se nad tím, co je pro mě důležité. Doporučuji tuto knihu každému, kdo má rád inspirativní příběhy a chce se dozvědět více o přátelství a sebedůvěře.

Na závěr bych chtěl dodat, že kniha "Tleskač" je výbornou volbou pro všechny mladé čtenáře, kteří hledají příběh, který je nejen pobaví, ale také poučí. Je to kniha, kterou si určitě přečtěte, protože má co nabídnout.

Pokud máte rádi příběhy o snech a odhodlání, "Tleskač" vás určitě nezklame. Je to příběh, který vás donutí přemýšlet o vlastních snech a o tom, co pro ně můžete udělat.






Hodnocení: (hodnotilo 0 čtenářů)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz