Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Křesťanství

Zařazeno: iReferaty.cz > Referáty > Křesťanství
 
Titulek: Křesťanství
Datum vložení: 3.4.2010

 

squareVClanku:
id='square-ir'
KŘESŤANSTVÍ
Křesťanství je náboženství, založené na učení Ježíše Krista, který žil v Palestině, asi před 2000 lety. Dnes se praktikuje v celém světě.

-Křesťanskou víru, vyznává více lidí, než jakékoliv jiné náboženství. Asi 1,5 miliardy lidí věří, že je pouze jeden Bůh a že poslal na Zemi svého syna Ježíše Krista, aby vyhlásil jeho zákon a spasil lidi od hříchu.

KRISTŮV ŽIVOT:
Život a učení Ježíše Krista, jsou obsaženy v Novém zákonu Bible, v posvátné knize křesťanů. (Starý zákon bible, obsahuje posvátné texty Židů.) O Ježíši se říkalo, že prováděl zázraky a že uzdravoval nemocné. Římští vládci Jeruzaléma, ho nechali ukřižovat. Křesťané věřili, že o tři dny později, byl vzkříšen – tedy že oživl – a že o 40 dní později, byl vzat na nebesa.

KŘESŤANSTVÍ SE ŠÍŘÍ:
Ježíšovo učení, se šířilo prostřednictvím jeho žáků nebo následovníků, kteří vytvořili nejstarší církev. Navzdory pronásledování, se v roce 324 našeho letopočtu, křesťanství stalo náboženstvím římského císařství a později se šířilo po světě. Dnes jsou tři hlavní křesťanské církve: římskokatolická, protestantská a východní ortodoxní, 56% tvoří katolíci.

TŘI V JEDNOM BOHU:
Křesťané věří na Boha ve třech osobách: Otce (Bůh), Syna (Ježíš Kristus) a Ducha svatého (Boží působení na Zemi). Dohromady tvoří Svatou Trojici.

POSLEDNÍ VEČEŘE:
Před ukřižováním, jedl Kristus se svými žáky, poslední večeři. Křesťané si připomínají tuto večeři chlebem a vínem ve speciálním obřadu při mši, kterému říkáme svaté přijímání, kdy se Kristus stává „znovu přítomným“. Křesťané slaví Kristovo narození na Vánoce, jeho vzkříšení na Velikonoce a příchod Ducha svatého na Boží hod.





Hodnocení: (hodnotilo 317 čtenářů)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: WarThunder.info | Calorie-Charts.info