Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Referát na téma: Můj první bankovní účet

Zařazeno: iReferaty.cz > Referáty > Referát na téma: Můj první bankovní účet
 
Titulek: Referát na téma: Můj první bankovní účet
Datum vložení: 1.9.2022

 

squareVClanku:
id='square-ir'

První letní brigáda za mnou a mě napadlo, že bych vydělané peníze chtěla aspoň trochu zhodnotit. Poprosila jsem tedy rodiče, aby mi poradili, co dělat. Prohledali jsme internet a našli možnost, ze které jsem opravdu nadšená – a o tom je tento referát.

Spořicí účet není to pravé ořechové

S rodiči jsme našli třeba stavební spoření s výhodnou úrokovou sazbou. U toho se mi ale nelíbilo, že bych v případě potřeby nemohla na peníze sáhnout. Spořicí účty mi tohle sice uměly nabídnout, ale jelikož mi ještě nebylo osmnáct, takovou možnost jsem také musela zavrhnout. Naši mi nabídli, že účet by mohl být napsaný na ně a že peníze bych si spravovala sama, ale já jsem chtěla mít účet jen pro sebe jako dospělá.

Účet pro děti Junior

Po chvilce hledání a zvažování všech různých možností jsme narazili na účet pro děti od šesti do sedmnácti let Richee Junior od Banky CREDITAS. Když jsme si začali číst výhody účtu, věděla jsem, že tohle přesně potřebuji.

● Přehledná aplikace
Aplikace CREDITAS Banking je přehledná a intuitivní na ovládání. Moc se těším, že se snadno zorientuji, kam se mi ty drobné kutálejí. I když někdy radši ani nevidět.

● Výhodné úročení
Úrokovým sazbám příliš nerozumím, ale naši říkali, že se rozhodně vyplatí mít peníze na účtu, kde mi budou naskakovat další peníze navíc – v pokladničce by se tohle moc nedařilo.

● Platební karta
Platební karta je k účtu úplně zdarma a k tomu i výběry z bankomatů (a to i v zahraničí). Takže až pojedeme k moři, můžu normálně nakupovat i tam. Už cítím vůni dálek!

● Založení a běžné služby zdarma
Tuhle výhodu ocení hlavně mí rodiče. Jediné, co po nich chci, je, aby se mnou šli do banky účet zařídit, a to je všechno, co je to bude stát (kromě pravidelného kapesného :)).

Na závěr

Nemohla jsem se dočkat, až si svůj první účet osahám a budu koukat, jak mi výše naspořené částky roste, a uvidím, kam se mi zlaťáky kutálejí. Dokud mi nebude osmnáct, mohou mi sem tam účet zkontrolovat i naši. Hlavně mám ale radost z platební karty. Když platím, nemusím v kapsách lovit drobné a navíc si připadám jako dospělá.






Hodnocení: (hodnotilo 0 čtenářů)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: WarThunder.info | Calorie-Charts.info