Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Současná česká společnost, klady a zápory

Zařazeno: iReferaty.cz > Referáty > Současná česká společnost, klady a zápory
 
Titulek: Současná česká společnost, klady a zápory
Datum vložení: 15.10.2022

 

squareVClanku:
id='square-ir'
Současná česká společnost

Klady

- Více otevření - v dnešní době mi přijde, že dnešní česká společnost je více otevřená do zahraničí, jakože

jezdíme studovat do zahraničí nebo se jen učíme nové jazyky.

- Držíme při sobě – Když se někdo z nás dostane do maléru, jsme schopni se spojit a pomoct, zde je nejlepším příkladem tornádo na Břeclavsku.

- Demokracie a Svoboda – buďme rádi, že dnes si můžeme dopřát to o co jsme stovky let bojovali a řekl bych, že si toho dnešní česká společnost velice váží a toto bych bral jako velké plus.

- Vynalézavost – My Češi jsme byli odjakživa vynalézavý a toto nám furt zůstalo, pořád dokážeme vynalézat nové věci do světa a taky kdo by dokázal něco opravit tak jak český kutil.

Zápory

- Zakomplexovaný národ – přijde mi, že to, co si s námi minulost vzala byla zrovna tato vlastnost z děděná po komunismu a pořád mám takový pocit, že se tato vlastnost dědí z generace na generaci.

- Stěžování – Tato vlastnost se v nás drží už hodně dlouhou dobu, ovšem řekl bych, že také pochází z dob komunismu, vždy když prohrajeme jako národ třeba v hokeji klidně i ve finále, furt to není jako to Nagano v 98. My prostě nedokážeme být pyšný na svůj národ.

- Žádná hrdost – My Češi nemáme ke svému národu žádnou hrdost, když tedy nepočítám nějaké naše úspěchy, protože ty se nám hodí jen když chceme.

- Alkoholici – U nás byl už odjakživa alkohol a my jsme vždy byli tím pivním národem, ovšem tím hlavním problémem mi přijde, že u nás se vůbec netoleruje abstinence alkoholu, jako kdyby to bylo cizí slovo.






Hodnocení: (hodnotilo 7 čtenářů)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: WarThunder.info | Calorie-Charts.info