Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Brachipema Smithi

Zařazeno: iReferaty.cz > Referáty > Brachipema Smithi
 
Titulek: Brachipema Smithi
Datum vložení: 15.10.2024

 

squareVClanku:
id='square-ir'


Brachypelma smithi, známý také jako mexická červená tarantule, je druh pavouka, který patří do čeledi Theraphosidae. Tento pavouk je velmi populární mezi chovateli a milovníky exotických zvířat. V tomto referátu se podíváme na jeho vzhled, chování, přirozené prostředí a péči o něj.

Vzhled

Brachypelma smithi má výrazný vzhled. Jeho tělo je většinou černé, ale má také jasně červené nebo oranžové chlupy na nohách a břiše. Dospělí jedinci obvykle dosahují velikosti kolem 12-15 cm, což je poměrně velké pro tarantule. Jeho vzhled je jedním z důvodů, proč je tak oblíbený mezi chovateli. Tento pavouk má také silné a robustní tělo, což mu pomáhá přežít v přírodě.

Přirozené prostředí

Tento druh tarantule se vyskytuje především v Mexiku. Žije v suchých a teplých oblastech, jako jsou savany a lesy. Brachypelma smithi si vytváří doupata v zemi nebo pod kameny. Tyto úkryty mu poskytují ochranu před predátory a nepříznivým počasím. Pavouk je noční, což znamená, že je aktivní především v noci.

Chování

Brachypelma smithi je známý svou klidnou povahou. Na rozdíl od některých jiných druhů tarantulí, které mohou být agresivní, tento pavouk se většinou snaží vyhnout konfliktům. Když se cítí ohrožený, může použít své chlupy na břiše, které mohou způsobit podráždění kůže. Je to však spíše obranný mechanismus než útok. Tento druh pavouka se také rád schovává, takže je důležité mu poskytnout dostatek úkrytů, pokud ho chováme jako domácího mazlíčka.

Péče

Pokud se rozhodnete chovat Brachypelma smithi, je důležité vědět, jak o něj správně pečovat. Tento pavouk potřebuje terárium s dostatečným prostorem a úkryty. Teplota v teráriu by měla být mezi 24 a 28 stupni Celsia. Vlhkost by měla být kolem 60-70%, přičemž by měla být mírně vyšší v období svlékání. Je také důležité mu poskytovat čerstvou vodu. Jako potravu můžete používat cvrčky nebo jiný hmyz. Dospělí jedinci by měli být krmeni jednou za týden, zatímco mladší jedinci potřebují krmení každé 2-3 dny.

Závěr

Brachypelma smithi je fascinující druh tarantule, který si získal srdce mnoha chovatelů. Jeho krásný vzhled a klidná povaha z něj dělají skvělého domácího mazlíčka. Pokud se rozhodnete chovat tohoto pavouka, musíte dbát na jeho potřeby a zajistit mu vhodné podmínky pro život. Tímto způsobem můžete mít spokojeného a zdravého mazlíčka.

Tento pavouk je důležitou součástí ekosystému a přispívá k udržení rovnováhy v přírodě. Je dobré si uvědomit, že každý druh má své místo v přírodě a zaslouží si ochranu a úctu.






Hodnocení: (hodnotilo 0 čtenářů)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz