Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Hip Hop

Zařazeno: iReferaty.cz > Referáty > Hip Hop
 
Titulek: Hip Hop
Datum vložení: 17.10.2024

 

squareVClanku:
id='square-ir'


Hip hop je kulturní hnutí, které vzniklo v 70. letech 20. století v New Yorku. Tento styl se skládá ze čtyř hlavních prvků: rap, dj-ing, breakdance a graffiti. Hip hop se stal velmi populární a dnes je znám po celém světě.

Historie Hip Hopu

Hip hop začal v Bronxě, kde se mladí lidé scházeli na parties. Hlavní postavou byl DJ Kool Herc, který používal dvě gramofony k tomu, aby prodlužoval oblíbené části skladeb. Tímto způsobem vznikl nový styl hudby, který se nazývá rap. Rap je forma vyjadřování, kde se slova rytmicky vyslovují.

V 80. letech se hip hop začal šířit do dalších měst a zemí. Vznikly různé skupiny a umělci, kteří přispěli k rozvoji tohoto stylu. Například skupina Run-D.M.C. se stala velmi populární. Rapper Tupac Shakur se proslavil v 90. letech a jeho hudba a texty často reflektovaly život v chudobě a problémy, kterým čelili.

Hip Hop a kultura

Hip hop není jen hudba, ale také životní styl. Mladí lidé se oblékají do stylových hadříků, které jsou často inspirovány ulicemi a módou. Graffiti je dalším důležitým prvkem hip hopu. Umělci vytvářejí barevné obrazy na zdech a jiných veřejných místech. Tyto obrazy často vyjadřují jejich názory na společnost a život.

Breakdance je taneční styl, který se vyvinul z hip hop kultury. Tanečníci předvádějí akrobatické pohyby a choreografie. Tento tanec se stal populárním na soutěžích a festivalech.

Dnešní Hip Hop

Dnes je hip hop jedním z nejvlivnějších hudebních žánrů na světě. Mnoho umělců, jako jsou Eminem, Jay-Z a Kendrick Lamar, dosáhlo obrovského úspěchu. Jejich hudba se často dostává na vrchol hitparád. Hip hop také ovlivňuje módu, jazyk a dokonce i politiku.

Hip hop se stal nástrojem pro vyjadřování názorů a pocitů. Mnozí umělci používají své texty k tomu, aby upozornili na sociální problémy, jako jsou rasismus, chudoba a násilí. Tímto způsobem hip hop spojuje lidi a dává jim hlas.

Závěr

Hip hop je fascinující kultura, která se neustále vyvíjí. Její vliv je patrný ve všech oblastech života, od hudby po módu. Díky hip hopu se mnoho mladých lidí může vyjádřit a najít svou identitu. Tento styl hudby ukazuje, jak důležité je sdílet příběhy a názory. Hip hop zůstane důležitou součástí naší kultury i v budoucnosti.

Hip hop je tedy nejen hudba, ale i způsob života, který spojuje lidi z různých kultur a prostředí. Je důležité, aby lidé chápali jeho význam a hodnotu. Hip hop je více než jen hudbaje to způsob, jakým se lidé vyjadřujía jakým bojují za svá právav dnešním světěplném výzev.






Hodnocení: (hodnotilo 0 čtenářů)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz