Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Wohnout

Zařazeno: iReferaty.cz > Referáty > Wohnout
 
Titulek: Wohnout
Datum vložení: 17.10.2024

 

squareVClanku:
id='square-ir'


Skupina Wohnout je česká rocková kapela, která vznikla v roce 1996. Je známá svým energickým stylem a chytlavými melodiemi. Kapela se proslavila nejen v České republice, ale i na Slovensku. V tomto referátu se zaměřím na historii skupiny, její členy, hudební styl a nejznámější písně.

Historie skupiny

Kapela Wohnout byla založena v Praze. Původními členy byli bratranci Jan a Jirka Hombergerovi, kteří hráli na kytaru a baskytaru. K nim se přidali bubeník Michal V. a zpěvák a kytarista Jirka Šimůnek. V roce 1998 vydali své první album "Když je v ráji", které obsahovalo hity jako "Město" a "Jasná zpráva". Album mělo pozitivní ohlasy a kapela se začala rychle prosazovat na české hudební scéně.

Členové skupiny

Jak už bylo zmíněno, zakládajícími členy byli Jan a Jirka Hombergerovi. Jan Homberger je hlavní zpěvák a kytarista, zatímco Jirka hraje na baskytaru. Michal V. je bubeník, který přispěl k rytmickému základu kapely. V průběhu let došlo k několika změnám v sestavě, ale základní jádro skupiny zůstalo. Jirka Šimůnek byl jedním z původních členů skupiny.

Hudební styl

Hudební styl Wohnout je charakterizován jako rock, ale obsahuje prvky punku a popu. Jejich písně jsou často energické a mají chytlavé refrény. Texty jsou většinou v češtině a zabývají se každodenními situacemi, láskou a životem. Kapela je známá svým humorem a nadhledem, což se odráží i v jejich písních.

Nejznámější písně

Mezi nejznámější písně Wohnout patří "Hlava XXII", "Město" a "Jasná zpráva". Tyto skladby se staly hymnou pro mnoho mladých lidí. Píseň "Hlava XXII" je známá svým vtipným a satirickým textem a chytlavým rytmem. "Město" zase zachycuje atmosféru života ve velkoměstě. "Jasná zpráva" je oblíbená pro svou melodii a pozitivní poselství.

Úspěchy a ocenění

Kapela Wohnout získala mnoho ocenění. Byli nominováni na Českého slavíka a získali několik zlatých a platinových desek. Jejich koncerty jsou vždy vysoce navštěvované a kapela si získala širokou základnu fanoušků. V roce 2010 vydali album "Koupím si tě", které bylo velmi úspěšné a obsahovalo hity jako "Děvče z plakátu" a další známé skladby.

Závěr

Kapela Wohnout je významnou součástí české hudební scény. Jejich energická hudba a chytlavé písně oslovují široké publikum. Díky svému originálnímu stylu a smyslu pro humor si získali srdce mnoha fanoušků. Wohnout pokračuje v koncertování a vydávání nových alb, což ukazuje, že jejich hudební kariéra má stále před sebou velkou budoucnost.






Hodnocení: (hodnotilo 0 čtenářů)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz