Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Jáva (přelidnění)

Zařazeno: iReferaty.cz > Referáty > Zeměpis > Jáva (přelidnění)
 
Titulek: Jáva (přelidnění)
Datum vložení: 28.2.2006

 

squareVClanku:
id='square-ir'
Na Jávě leží hlavní město Indonésie - Jakarta. Je to také nejvíce zalidněný ostrov Indonésie. Nachází se zde téměř 60% celé populace země. Od roku 1970 se vláda snaží přesídlovat obyvatele na jiné, méně zalidněné ostrovy. Tento krok se ale setkal s různými výsledky a na mnoha místech vyvolal etnické problémy. Ostrov se dělí na 4 provincie, jeden zvláštní region a region hlavního města:


Jáva patří do řetězu ostrovů. Na severu sousedí s Borneem, na severozápadě se Sumatrou, na východě s Bali a na jihu s Vánočními ostrovy. Je to 13. největší ostrov světa. Jáva je téměř celá vulkanického původu. Nachází se zde spousta vrcholů, které mají typický kónický tvar a prozrazují, že buď byly nebo budou sopečně aktivní.

Jáva je ostrov oddělující Indický oceán na jihu a Jávské moře na severu, součást Indonésie. Leží na něm hlavní město Jakarta. Je to nejvíce zalidněný ostrov na světě. Pokud bychom Jávu považovali za stát, tak s rozlohou 132 000 km² a 114 miliony obyvatel (tzn. 864 lidí na km²) by to byla druhá nejvíce zalidněná země na světě po Bangladeši (s vyjímkou městských států)





Hodnocení: (hodnotilo 72 čtenářů)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: WarThunder.info | Calorie-Charts.info