Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Vídeň

Zařazeno: iReferaty.cz > Referáty > Zeměpis > Vídeň
 
Titulek: Vídeň
Datum vložení: 20.11.2006

 

squareVClanku:
id='square-ir'
Vídeň je hlavním a zároveň největším městem Rakouska. Má přibližně 1,5 milionu obyvatel. Je zde sídlo vlády a parlamentu.

První zmínky o městě pocházejí z doby před více než
2000 lety. Na místě dnešní Vídně žily nejrůznější keltské kmeny, nejznámější z nich Bójové a Dákové. Od konce
13.století až do začátku 20. století byla Vídeň hlavním
a nejdůležitějším městem rodu Habsburků. Habsburkové sídlili v zámku Schoenbrunn a na hradě Hofburg, které patří mezi turisticky nejzajímavější objekty Vídně. V minulých stoletích byla Vídeň rovněž nazývána „hlavním městem hudby“. Každoročně se zde koná velké množství koncertů ve známé Opeře i pod širým nebem.
V současné době je Vídeň moderním a rozvinutým
evropským velkoměstem. Sídlí zde značné množství nejrůznějších mezinárodních organizací.
Vídeň je považována rovněž za významnou evropskou dopravní křižovatku. Z letiště Vídeň – Schwechat létají letadla téměř do celého světa. Lodní přístav na řece Dunaji patří mezi nejfrekventovanější přístavy ve střední Evropě.
Ve Vídni se nachází velké množství proslavených kaváren, do kterých již mnoho let chodí obyvatelé i návštěvníci města na kávu a dort Sacher.





Hodnocení: (hodnotilo 78 čtenářů)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: WarThunder.info | Calorie-Charts.info