Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Atmosféra

Zařazeno: iReferaty.cz > Referáty > Zeměpis > Atmosféra
 
Titulek: Atmosféra
Datum vložení: 24.3.2008

 

squareVClanku:
id='square-ir'
Naši planetu obklopuje vzdušný obal, který se nazývá atmosféra. Atmosféra sahá do výšky několika stovek kilometrů nad povrchem Země. Atmosféru tvoří vzduch, který obsahuje plyny, nejvíce dusík a kyslík, dále oxid uhličitý, vodní páru a další součásti. Hustota vzduchu, a tedy i množství kyslíku, směrem do výšky klesá.

Počasí
Okamžitý stav atmosféry nazýváme počasí. Počasí se utváří ve spodní části atmosféry, která dosahuje přibližně do výšky 11 kilometrů nad Zemí. Ve spodní části se hromadí vodní pára v podobě oblačnosti. Rychle se zde také mění proudění vzduchu, takže předpovědět počasí na další dny není jednoduché. Meteorologové ukazují na mapy, na kterých je znázorněno, jaké je počasí v různých místech světa. Z těchto map odhadují, jak se bude atmosféra vyvíjet v dalších dnech. Předpovídají směr a rychlost větru, množství a polohu oblačnosti, teplotu vzduchu a srážky.





Hodnocení: (hodnotilo 74 čtenářů)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: WarThunder.info | Calorie-Charts.info