Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Kanarske ostrovy Gran Canaria

Zařazeno: iReferaty.cz > Referáty > Zeměpis > Kanarske ostrovy Gran Canaria
 
Titulek: Kanarske ostrovy Gran Canaria
Datum vložení: 31.3.2009

 

squareVClanku:
id='square-ir'
Gran Canaria je třetí největší a nejoblíbenější ostrov z Kanárských ostrovů pro svou rozmanitost. Najdeme tu mnoho rozdílných typů krajiny, prakticky všechna vegetační pásma od vřesovce přes palmy až k horským borovicím, obrovské písečné duny, zelené svahy ve vnitrozemí i bavlníkové plantáže na severu. Je tu na 1700 rostlinných druhů, z nichž 500 je možno vidět právě jen na Kanárských ostrovech. Jednou z nejpodivuhodnějších rostlin je dračinec (Dracaena draco), který netvoří letokruhy, takže jeho věk je záhadou.
Ostrov nabízí návštěvníkům velice příjemné prostředí pro aktivní i odpočinkovou dovolenou. Každoročně sem přijede přes 3 mil. turistů. Typicky španělské město Las Palmas, ležící v severní části ostrova, je největším městem i celých Kanárských ostrovů.
Na jižním pobřeží ostrova najdeme oblíbená turistická letoviska: Playa del Inglés a Maspalomas s romantickými písečnými dunami Dunas de Maspalomas. Na holých útesech na západ od Maspalomas v současné době vyrůstají rekreační komplexy jeden za druhým.
Za návštěvu určitě stojí i dvě přístavní městečka Puerto Rico a především Puerto de Mogán, které je také často nazýváno malými „kanárskými Benátkami“. Toto půvabné místo láká pěknými bílými venkovskými domy porostlými popínavými rostlinami.
Okolí Puerto Rica má nejlepší podmínky slunečního svitu z celého Španělska, je to úžasné místo na plachtění, potápění, windsurfing nebo prostě na odpočinek na pláži, uvolnění a opalování.
Dalšími zajímavostmi ostrova jsou např. městečko Teror které je centrem náboženského života ostrova. Každoročně se zde pořádají desetidenní oslavy patronky města Panny Marie z Borovic. Borovice je též národním stromem ostrova.
Symbol Gran Canarie je Rogue Nublo-Oblačná skála.
Za shlédnutí stojí zoo-botanická zahrada Palmitos park, kde můžete vidět show papoušků a dravých ptáků, pavilony motýlů, orchidejí i velká akvária. Můžete se zajít podívat i do westernového městečka Sioux City.





Hodnocení: (hodnotilo 4 čtenáři)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: WarThunder.info | Calorie-Charts.info