Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Údaje o reklamě

Zařazeno: iReferaty.cz > Referáty > Ostatní > Údaje o reklamě
 
Titulek: Údaje o reklamě
Datum vložení: 17.7.2006

 

squareVClanku:
id='square-ir'
Údaje o reklamě:
Typ : televizní šot
Umístění a čas : televizní stanice prima, nova, ČT1
Firma : Stock Plzeň – Božkov
Výrobek : Fernet Stock
Popis : Manželka hledá marně svého manžela uprostřed noci vedle sebe. Muž je na balkoně, pije Fernet Stock a povídá si se sousedem z protějšího balkónu. Oba jsou v županu. Vyjadřují domácí pohodu. Jeden z nich kouří doutník.
Slogan: I muži mají své dny.
Výjimečně dobrý, výjimečně hořký.
V posledním záběru reklamy se objeví velká láhev Fernetu.

Rozbor reklamy podle obecného komunikačního schématu:
Zdroj : zdrojem je firma, která chce propagovat svůj výrobek a poskytnou viditelnou reklamu o výrobku pro spotřebitele
Sdělení: firma má poskytnou informace o výrobku jak chutná sloganem: Výjimečně dobrá, výjimečně hořký. Chce nám ukázat i novou design láhve.
Zakódování: spočívá v tom ,že jsou do reklamy zapojeny 3 osoby (žena a muži), reklama chce asi říct, že když muž má své dny (chuť na fernet) tak nepotřebuje ani ženu
Přenos: pomocí televizní reklamy
Dekódování: je to vlastně česká reklama, která představuje tradiční český výrobek, viděla jsem různé reklamy na fernet jako jsou v noviny na internetu mají dokonce i svou www stránku.
Příjemce: Je přímo určena pro muže. I také určena pro pohostinské zařízení (kavárna, bary..)
Zpětná vazby: nejsou, není možnost telefonního čísla ani kontaktu lidé si nic nespletou. Lidé tento výrobek již dobře znají – má dlouholetou tradici. Nic na popletení není.
Šumy:myslím si, že tahle reklama se hned upoutá v paměti, je zajímavá. Hraje příjemná hudby.Reklama stručná a výstižná.

Z hlediska reklamní komunikace:
Typ reklamní komunikace: je to masová reklama dává informace větší skupině lidí.
a) výhody: oslovuje hodně ve velmi krátkém časovém úseku
b) nevýhody: vynaložení vysokých finančních prostředků, 30s stojí asi 200.000,-Kč a je prokázáno že nemá smysl dělat reklamu s méně než 10 opakování, takže může stát asi až 4.000.000,Kč ,by upoutala pozornost všech diváků.
Množství informací: přání mužů, připomenutí výrobku, připomenutí značky, připomenutí firmy, informace o výrobku sloganem, ukázání domácí pohody, o záruce, o tradici výrobku, o pohodě mezi přáteli. Forma komunikace přátelská, domácnost, téma přátelství.
Typ informací: informativní (o výrobku, firmě, značce)
Cílová skupina: muži, v malé menšině i ženy
Zpětná vazba: Určité zvýšení prodeje, obratu a odběru

Z hlediska modelu AIDA:
Upoutání pozornosti: muže určitě upoutá samotná žena v posteli hned na začátku reklamy
Vzbuzení zájmu: vyvolání chuťových buněk u mužů (lahodnou chutí hořkého likéru)
Vzbuzení touhy po ochutnání likéru
Přání – pít také Fernet doma jako ti dva muži v reklamě

Dosažení akce: aby si zájemce koupil výrobek, tak se musí prvně vyvolat zájem spotřebitele jako třeba (můžete je pít doma i s přáteli). Ale už sama značka firmy na povídá že výrobek je kvalitní a osvědčení vyhlášenou chutí hořkých bylin a také tajemstvím výroby)

Hodnocení reklamy:
Subjektivní dojem: reklama na mě působí klidně. Je neagresivní. Propaguje český alkohol. Sice přesvědčuje muže. Je to typicky česká reklama a to se mi líbí. Je pěkně navržená. I když je to už nějakýmas pořád se mi zdá že si všímám něčeho nového na ní a také se drží na televizi nějaký čas. Jedná se podle mě o vydařenou reklamu. Tento návrh na reklamu je typický na výrobek.
Chyby a nedostatky: mělo by tam být, že tento výrobek je dostupným starším jak 18 let, neobjevuje se například výzva o nákupu,o ceně i kde se víc dozvíme např.(www stránky)
Úspěšnost a účinnost: Myslím si že je úspěšná, když se objevuje už nějaký čas na obrazovce a po dlouhé době ji zase ukazují. Na tento výrobek i různé druhy jsou reklamy propracovanější. Jsou založené na přátelích, přátelství neboli kamarádství a pobavení kamarádů. Objevují si i vtipnější slogany jsou lépe k zapamatování třeba- ( lepší je na ledě) Citrus: citróny tančí na ledě, muži v autě bez kol si dopřávají Fernet Orange: více přátel kolem sebe jiná a lepší chuť pomerančů . Viděla jsem i etikety na láhvi kde jsou www stránky, které jsem navštívila a překvapilo mě mile, že vstupní stránce se objeví ( povoleno pro starší 18 let) vstoupila jsem a tam zase ( druhy Fernetu, vynikající recepty míchaných nápojů, firemní výrobky(trička, kšiltovky) ). I stránky mají velkou úspěšnost (klub mužů).





Hodnocení: (hodnotilo 30 čtenářů)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: WarThunder.info | Calorie-Charts.info