Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Lidové písničky o lásce

Zařazeno: iReferaty.cz > Referáty > Ostatní > Lidové písničky o lásce
 
Titulek: Lidové písničky o lásce
Datum vložení: 11.5.2007

 

squareVClanku:
id='square-ir'
Lidových písniček o lásce je spousta na příklad :
Šípková růžičko - je z pohádky Princezna ze mlejna
Eliška ze mlejna vyhlásila, že ten, kdo jí zazpívá nejhezčí písničku večer o úplňku, toho si vezme za muže. Do toho se zapojili čert, vodník, kníže a Jindřich. Jindřich zazpíval tuto písničku Šípková růžičko nejlépe a Eliška ze mlejna si ho vzala za muže.

Máš- li s kým - písnička je z pohádky Z pekla štěstí.
Písnička se přímo v pohádce nezpívá, zpívá se na začátku v titulkách a na konci v titulkách. Z této písničky slyšíte o čem pohádka je. Hudbu složil Petr Malásek a Zdeněk Borovec.
Úryvek:
Smolař je ten, kdo smůlu měl, poznal jen strast a zádrhel. Že zdolat chtěl míle cest a na vlastní pěst tak musel pak následky nést a stačilo snad jen říci vstaň.

Na tý louce zelený - písnička je o tom, jak myslivec chce vystřelit jelena své milé, aby se jí zalíbila kamizolka zelená. Potom, že jí vystřelí zajíce, aby se jí zalíbila myslivecká čepice.
Úryvek:
Na tý louce zelený pasou se tam jeleni pase je tam mysliveček v kamizolce zelený zelený pase je tam mysliveček v kamizolce zelený počkej na mě má milá
vystřelím ti jelena aby se ti zalíbila kamizolka zelená.

Marjánko, Marjánko - nějaký chlapec chce, aby mu zavázala Marjánka šáteček na uzle dva. Ale ona mu šáteček zavázat nemůže, protože jí paní máma brání. Chlapec říká paní mámě, že je bohatší nežli ona a tak ať Marijánce nebrání.

A já sám - je to o chlapci, který okšíruje a osedlá své koně a potom pomiluje svou panenku.
Celá písnička:
A já sám vždycky sám svý koníčky okšíruju a já sám vždycky sám sví koníčky osedlám. Svý koníčky okšíruju, svou panenku pomiluju a já sám vždycky sám svý koníčky osedlám.





Hodnocení: (hodnotilo 32 čtenářů)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: WarThunder.info | Calorie-Charts.info