Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

ICQ

Titulek: ICQ
Datum vložení: 19.2.2006

 

squareVClanku:
id='square-ir'
ICQ

Historie
15. listopadu 1996, pouze čtyři měsíce po založení společnosti Mirabilis spatřila světlo světa první verze ICQ. Byla okamžitě nadšeně přijata nejdříve malým množstvím uživatelů, ale brzy si ji oblíbily stovky tisíc lidí po celém světě.
Co je ICQ?
ICQ je program pro komunikaci přes internet. Jeho základ se dá přirovnat k šeptání třeba na xchatu - tj v jednom okně si povídají vždy jen dva lidé. Oproti chatu má mnoho výhod. Je například vidět, kdo z vašich přátel je právě online, člověk se nemusí bát, že mu nějaká zpráva uteče atd... Zpráva se dá odeslat i lidem, kteří jsou právě offline - zpráva se uloží na serveru ICQ a jakmile se dotyčný přihlásí, je mu okamžitě doručena. Jeho velká výhoda je, že jej můžete požívat zcela zdarma. Neplatí se za nic, ani za stažení, ani za registraci.
K používání ICQ je potřeba mít nějakého klienta. Pokud jste na nějakém počítači, kde žádný klient není a vy jej nemůžete nainstalovat, použijte webovou verzi na http://go.icq.com . K této verzi je ovšem potřeba mít nainstalovanou Javu (z 99% tomu tak již je).
Pod pojmem ICQ (z anglického 'I seek you') se určitě každému vybaví hodiny a hodiny živého psaní s kamarády z různých koutů světa a republiky, co však ještě nabízí?

Noví uživatelé sdělovali svým přátelům fakta o ICQ s téměř až náboženským nadšením. Tato řetězová reakce zajistila společnosti Mirabilis největší četnost stažení produktu začínající firmy v historii internetu… Jak napsal Alexander Woodby z Tucows (internetová softwarová knihovna), „ICQ je program, který rozhodně strhl bouři na internetu. Z programu oblíbeného malou skupinou lidí se vyšvihl na pozici vedoucího komunikačního programu dneška“. To vyslalo velice jasnou zprávu společnosti Mirabilis, upozorňující na rostoucí potenciál a důležitost kategorie internetového softwaru, kterou právě vytvořili.
Do nového ICQ byla implementována funkce správy žádostí ostatních uživatelů, byly vylepšeny některé další funkce a v neposlední řadě nabízí icq5 ještě více možností, jak ukázat svou individualitu.

Asi největší kus práce tvůrci odvedli na zlepšení hlasové komunikace a přenosu videa. Především hlasová komunikace nebyla příliš silnou stránkou předchozích verzí ICQ, na tomto poli doposud vyhrával program Skype. Ale i přenos videa doznal poměrně značných zlepšení, velmi mile překvapí zejména naprostá plynulost videa, a to i souběžně se zvukem.
Samozřejmě záleží na rychlosti připojení k internetu, ale důležitý pro porovnání je fakt, že tam, kde MSN naprosto selhával (video trhané a navíc velmi nestabilní) nemělo ICQ žádný problém. Vše bylo naprosto plynulé. Hlasová komunikace je také doplněna o funkci Push2Talk, tedy konverzaci stylem walkie-talkie. Jednoduše jde o okamžité hlasové spojení s volanou osobou pouhým stiskem tlačítka (implementovaného přímo do seznamu uživatelů).

Velkého rozšíření se dočkala také podpora prvků ICQ Xtraz. Jde o systém Plutonů, který umožňuje výrazně upravit celý program a nahrávat si stále více nových prvků. Xtraz nám přinášejí například stále větší výběr her, které lze hrát přímo v ICQ (určitě vyzkoušejte třeba Summo Volleybal) a nebo třeba možnost zobrazení vlastního obrázku při komunikaci s přáteli.

A zdaleka nejsme na konci. Do nového ICQ přibyla spousta drobností, které mi na něm vždycky chyběly. Konečně lze nastavit odesílání zprávy klávesou enter (snad jen, proč to trvalo tak dlouho?:)). Příjemná je i kompatibilita ICQ s hrami ve full screen režimu a podpora 2 obrazovek u jednoho počítače. Můžete si vytvořit svůj vlastní status a lze snadno odesílat zprávy více uživatelům.
Podpora vyhledávání v Googlu již neznamená jen search bar, text ve zprávě lze označit a pravým tlačítkem myši jednoduše zadat vyhledávání označeného výrazu.

Oblíbenou věcičkou na ICQ je také posílání souborů přes ICQ, je to celkem jednoduchá a dost často používaná věc, která je přímo součástí základního programu. Takže pokud chcete spolehlivě a co nejrychleji doručit soubor z jednoho počítače do druhého, nic Vám nebrání v tom, abyste použily tuto vymoženost :).
Přes tento prográmek lze také posílat SMSky a to velice jednoduchým způsobem. Napíšete číslo předvolbu do zahraničí předvolbu operátora + číslo mobilního telefonu. Potom Vám už nic nebrání ve veselém posílání textovek na čísla Vašich kamarádů. je 100% jistota, že SMSka dojde.






Hodnocení: (hodnotilo 181 čtenářů)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: WarThunder.info | Calorie-Charts.info