Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Zálohovací zařízení

Zařazeno: iReferaty.cz > Referáty > Počítače / Informatika > Zálohovací zařízení
 
Titulek: Zálohovací zařízení
Datum vložení: 16.12.2008

 

squareVClanku:
id='square-ir'
Zálohovací zařízení

Zálohovací zařízení používáme ke kopírování důležitých dat, aby když dojde ke ztrátě dat na harddisku, měli jsme jejich kopie někde v záloze. Existuje spousta zálohovacích zařízení, ale každé fungují na ukládání něčeho jiného.

Externí disk je jedno z nejlepších zálohovacích zařízení, je přenosný a může mít velikou kapacitu až 500 Gb přitom se vejde do kapsy. Jeho cena se pohybuje od 1000-5000Kč, avšak jeho nevýhodou je to, že není odolný vůči nárazům. Připojení je pomocí USB kabelu.

Dalším zařízením jsou například paměťové karty, jejich kapacita je až 16 Gb jsou malé a většinou se používají k rozšíření kapacity mobilů. Cena se pohybuje od 200-2000Kč. K počítači se připojuje buď pomocí čteček nebo rovnou do počítače.

Dalším zařízením a více známým jsou flash disky, jejich kapacita se pohybuje až k 64 Gb jsou malé a přenosné jako zálohovací zařízení je asi nejběžnější cena se pohybuje od 200-5000Kč. Připojuje se pomocí USB konektoru.

Dalším také hodně využívaným zařízením jsou CD, DVD a blue-ray.

Kapacita CD je 700 Mb a cena cca 3Kč.

Kapacita DVD je 4.7 Gb a cena cca 9Kč. Dávají se do CD-rom a data se na ně vypalují. Některá se také můžou vypalovat vícekrát jiná jen jednou.

Kapacita blue-ray je až 200 Gb cena je cca 500Kč avšak blue-ray není ještě tak rozšířený jako CD a DVD. Jsou více vrstvé

Dalším zařízením je storage systém, který funguje podobně jako harddisk. Je to novinka na trhu, jeho cena je až 300 000Kč, avšak jeho kapacita je neuvěřitelných 24 Tb. Připojuje se pomocí vysokorychlostního USB většinou s rozdvojkou tam, kde se připojuje k počítači. Má vlastní Cash http://www.storageplus.cz/storage-zalohovaci-zarizeni-zalohovaci-mechaniky-c-32_34.html





Hodnocení: (hodnotilo 59 čtenářů)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: WarThunder.info | Calorie-Charts.info