Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Charakteristika: Jan Saudek

Zařazeno: iReferaty.cz > Referáty > Český jazyk a Sloh > 311 > 327 > Charakteristika: Jan Saudek
 
Titulek: Charakteristika: Jan Saudek
Datum vložení: 15.6.2006

 

squareVClanku:
id='square-ir'
Jan Saudek patří mezi nejznámější české umělecké fotografy. Je postavy menšího vzrůstu, má tmavě hnědé oči a na černo obarvené vlasy. Studoval grafickou školu v Praze. Bydlí v malé vesničce nedaleko Prahy, kam si velice často zve některou ze svých přítelkyň a kde také vzniká většina z jeho fotografií. Protože nesnáší světlo, má ve svém bytě šero až ponuro. Svou řeč doprovází bohatou mimikou a rychlými pohyby. O sobě říká, že je lehce geniální. Chtěl by zpívat a malovat, ale bohužel ani jedno z toho neumí.

Cítí se velice opuštěný, nebere telefony, neotvírá dveře a dokonce ani nečte dopisy. Uctivě se chová k novinářům. Uctivě se chová jen k novinářům. Už mnoho let sní o tom, že udělá „velkou fotku“, kterou si budou kupovat miliony lidí. Před ženami v jeho věku dává přednost mnohem mladším partnerkám. Například nyní má devatenáctiletou přítelkyni. Na svůj věk (65) má dobrou fyzickou kondici, dokonce i přeplave svého pětadvacetiletého synovce.

„Jsem unesen, když slyším Devátou, dodnes mi něco říká pohled na rodnou krajinu. Já bydlím na venkově a někdy narazím na takovou nebeskou mísu nádhery, že nezbývá než pokleknout a políbit tu zem“, řekl v jednom z rozhovorů.

Francouzským ministerstvem kultury byl vyznamenán Řádem rytíře umění a literatury. „Nejvíc se bojím zapomenutí, že po mé smrti nebudou mé fotografie nic říkat. Některé vydržely už pětačtyřicet let, ale až sedmdesát let je prý doba, která dílo prověří.“

Jan Saudek je velice zajímavá osobnost. Žije sám, stěny bytu má oblepeny tapetou, která má vyvolat dojem popraskané zdi. Na jednu stranu miluje své děti, na druhou stranu je nenávidí. Peníze pro něj nejsou důležité, mohl by bydlet ve velké luxusní vile, ale bydlí v malém rodinném domku na venkově.





Hodnocení: (hodnotilo 64 čtenářů)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: WarThunder.info | Calorie-Charts.info