Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Úvaha-Chování dnešní mládeže

Zařazeno: iReferaty.cz > Referáty > Český jazyk a Sloh > 311 > 327 > Úvaha-Chování dnešní mládeže
 
Titulek: Úvaha-Chování dnešní mládeže
Datum vložení: 13.5.2008

 

squareVClanku:
id='square-ir'
Když slyším toto téma, napadá mě nemálo věcí. Například, proč dělá mládež to, co dělá? Odpovědi na tyto otázky jsou sice velmi těžké, ale já se budu snažit je odhalit. Jelikož se sama počítám do kategorie mládeže, zamyslím se prvně sama nad sebou.
Jak žiji? Co je mým životním cílem? Mám vůbec nějaké předsevzetí? Velmi ráda chodím na diskotéky, ráda se oblékám do stylových oblečení. Musím prostě být IN. Myslím si, že právě to, že chci být IN, je důvodem proč nejen já, ale celkově mládež v dnešní době, nebudí dojem, že i ona, tím jak žije, dokáže dostat svého předsevzetí.
Dnešní svět je ovlivněn jinými trendy, jinou morálkou než v minulosti. Proto se možná zdá starší generaci, že dnešní mládež je prostě vulgární a nevychovaná. Ale jak mají mladí lidé dokázat, že i oni mají své jasné názory a cíle? Vždyť kdykoli se jejich názor liší od již zaběhnutého názoru starších generací, pak mnohdy není vůbec respektován, ba dokonce je ihned zavržen.
Pak není divu, že mladí hledají pro své uplatnění lidi s podobnými názory a cíly. Je toto důvod k tomu, aby bylo chování mladé generace kvůli hledání svých seberealizací opovrženíhodné? Vždyť když jsou starší lidé dávání příkladem mladším, proč to nemůže být i opačně? Tím, že mají mladí jiné názory, zájmy a uznávají jiné trendy, přece neznamená, že by měli být považováni za nevychované a neúctyhodné lidi.
Každý jednou dospěje, ať už dříve nebo později. A myslím si, že jeho minulostí nebylo nic dáno. Zábava patří k životu a pokud a se z něj stane spořádaný otec či matka, pak to je již dostatečným důkazem toho, že jeho život v mládí nebyl až tak nemorální, jen prostě šel s dobou. Nemám pravdu?
Jak se proti tomu všemu obhájit? Prostě říkám, jdi a žij!

Osnova:
1.Já sama
2.IN
3.Názory a cíle
4.Mladá a stará generace
5.Minulostí není nic dáno
6.Jdi a žij!





Hodnocení: (hodnotilo 100 čtenářů)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: WarThunder.info | Calorie-Charts.info