Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Pohádková postava

Zařazeno: iReferaty.cz > Referáty > Český jazyk a Sloh > 311 > 327 > Pohádková postava
 
Titulek: Pohádková postava
Datum vložení: 3.1.2010

 

squareVClanku:
id='square-ir'
Charakteristika Shreka (filmová postavička)

Shrek je kreslená postava, ze stejnojmenného filmu. Je to velký, zelený, ošklivý zlobr, který by měl nahánět strach, ale ne vždy se mu to daří, vlastně to ani neumí.
Shrek má velkou mohutnou postavu, pokrytou zelenou kůží, která asi vábně nevoní, neboť se koupe v bažině. Shrek rád jí, a proto je obézní, ale to zlobrové bývají. Vypadá jako ošklivý marťan. Má velkou šišatou zelenou hlavu, uši vypadají, jako dvě trubičky, připomínající malý trychtýř. Má dvě vykulené oči, pod kterými je velký splácnutý nos, jako by do něho dostal pořádnou ránu. Jeho ústa jsou velká, široká, až hrůzu nahánějící. Jeho tělo je, jak už jsem se zmínil, velmi široké, proto nikoho nepřekvapí jeho velké břicho, které se snaží překrýt bílou košilí, na níž má malou hnědou vestičku. Nosí hnědé kalhoty, jež mu drží pásek. Na nohy si obouvá velké hnědé boty, až člověka překvapí, jak se lesknou.
Není to žádný krasavec, člověk by čekal, že bude zlý, ale když ho blíže poznáme, zjistíme, že je to dobrák, který nerad ubližuje. Pokud ho někdo vyprovokuje, dokáže se rozčílit tak, že hrůzou stávají chlupy na těle. Má rád dobré jídlo, které si sám připravuje. Měl by jíst lidi, ovšem ti mu nechutnají, proto lze předpokládat, že je vybíravý.
Je to prostě víc obr než zlobr. Oblíbil jsem si ho pro jeho zvláštní vzhled a povahu.





Hodnocení: (hodnotilo 58 čtenářů)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: WarThunder.info | Calorie-Charts.info