Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Newton Isaac

Zařazeno: iReferaty.cz > Životopisy > Newton Isaac
 
Osobnost: Newton Isaac
Datum vložení: 16.1.2008

 

squareVClanku:
id='square-ir'
Narodil se: 25.prosince 1642 v Lincolnshire (Anglie)
Zemřel: 20.března 1727 v Londýně

Isaac Newton byl anglický fyzik, matematik, astronom a teolog, jeden z nejvýznamějších vědců všech dob. V 10 letech začal Isaac chodit do školy. Okolo roku 1660 ukončil své základní vzdělání a přihlásil se na univerzitu v Cambridgi. Roku 1665 se stal bakalářem, o tři roky později magistrem. Již v letech 1665-1667 Newton pracoval na svých nejdůležitějších vědeckých myšlenkách. Roku 1669 se stává profesorem matematiky. O několik let později, v roce 1703 se stal předsedou Royal Society a tuto funkci vykonával až do smrti.





Hodnocení: (hodnotilo 56 čtenářů)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



   Referáty na stejné téma:
Newton Isaac Newton, Isaac 284 slov
 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: WarThunder.info | Calorie-Charts.info