Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Jižní Korea a Japonsko

Zařazeno: iReferaty.cz > Referáty > Zeměpis > 307 > Jižní Korea a Japonsko
 
Titulek: Jižní Korea a Japonsko
Datum vložení: 4.3.2008

 

squareVClanku:
id='square-ir'
Jižní Korea

Na konci druhé světové války vzniká na 38. rovnoběžce dělicí čára, která rozděluje Koreu na dvě části. Severní je pod správou SSSR a jižní pod správou USA.

Hl.město: Seoul - Dnes zde žije něco přes 12 mio obyvatel a Seoul se řadí mezí největší metropole na světě. Seoul je místo, kde se míchá moderní architektura s klasickou asijskou zástavbou na jedné straně a několik sto let starými paláci na straně druhé. Je to město, kde vidíte vliv korejské a západní civilizace. staré královské paláce tady 5. čtvrti s mrakodrapy - Seoulského Mannhattanu

Insadong – tržiště
Lotte World-zábavní park, největších krytých zábavních parků na světě.
Byeongsan Peninsula Park -Národní park s budhistickým chrámem
Jeju-do - Hamdeok Beach- Jedna z nejhezčích pláží
Coex Mall patří mezi největší obchodní komplex
Building - patří mezi nejvyšší budovy na světě


Japonsko

Tvoří ho přes 6900 ostrovů a ostrůvků, táhnoucích se v délce asi 3500 km. Japonsko je rozděleno na pět oblastí, největšími ostrovy jsou Honšú, Kjúšú, Šikokú, Hokaidó a Okinawa). sociální problémy: populační růst, přelidněná města

Tokio - Původně se toto město jmenovalo Edo a kdysi to byla malá rybářská vesnice obklopená samými močály. (zemětřesení, bombardování během druhé světové války)

Hirošima – 1945 atomová bomba. Každý rok 6. srpna se koná vzpomínková slavnost v Heiwa kóen - Mírovém parku, kde je umístěn památník v podobě oblouku, pod kterým hoří věčný oheň. Je zde také nápis: "Odpočívejte v pokoji, neboť tento omyl se již nebude opakovat!
Nagasaki – náhradní cíl pro atomovku
Ósaka třetí největší město v Japonsku, je zde hrad (1.Tokio a 2.Jokohama)





Hodnocení: (hodnotilo 9 čtenářů)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: WarThunder.info | Calorie-Charts.info