Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

lavigne avril

Zařazeno: iReferaty.cz > Životopisy > lavigne avril
 
Osobnost: Lavigne Avril
Datum vložení: 2.2.2009

 

squareVClanku:
id='square-ir'
Povolání: Zpěvačka, herečka, modelka, textařka, módní návrhářka
Věk: 24
Datum narození: 27. 09. 1984
Místo narození: Belleville, Ontario, Kanada
Znamení: Váhy

Životopis
Avril není typickou mladou popovou princeznou, ve skutečnosti je přesný opak Britney Spears. Je divoká skejtařka, která má ráda punk-rokovou hudbu.

Avril má mladší sestru a staršího bratra. Se zpěvem začala již ve dvou letech v místním kostelním sboru. V tomto sboru zpívala do svých deseti let. Krátce poté, díky svému pěveckému nadání vyhrála hlavní cenu v soutěži místní rozhlasové stanice. Touto cenou byla cesta do Ottawy, kde si zazpívala duet se slavnou zpěvačkou Shania Twain.

Ve svých 13 letech začala psát své vlastní písně a hrát na kytaru. Brzy poté nahrála na videokazetu své hudební výkony a poslala je několika nahrávacím společnostem. Naštěstí si jí všiml šéf nahrávací společnosti Arista Records Antonio L.A. Reid. Avril proto odjela do Manhattanu v New Yorku, kde z ní chtěl Reid udělat popovou zpěvačku klasického formátu. Ona však chtěla být jiná, chtěla být umělcem, který je spojen s tvořením písní, jež zpívá. Proto se Avril rozhodla odjet na západní pobřeží do Los Angeles. Zde se spojila s vydavatelstvím Nettwerk Managementem a producentem/skladatelem Cliffem Magnessem. To jí nechalo zcela volnou ruku a texty si proto Avril píše sama.

Spolu s Cliffem dokončili singl Complicated, který se stal ihned velkým hitem, jež válcoval žebříčky všech možných hitparád. Tento úspěch byl obrovský a Avril nazpívala debutové album "Let Go" (2002). Pět týdnů po vydání se stalo platinovým a jeho úspěch i nadále rostl.

Avril zpívá se svou kapelou, kterou tvoří bubeník Matthew Brann, bas kytarista Mark Spicoluk, kytaristi Jesse Colburn a Evan Taubenfeld. Své celosvětové turné začala prvními návštěvami Japonska, Evropy a v Austrálie. V roce 2004 produkovala svoje album "Under My Skin", na kterém opět ukázala svůj talent.

Mezi rokem 2005 a 2006 se z drzé punk-rockerky stává velká citlivka a doslova pro někoho ztělesněná Barbie. Avril si totiž obarví vlasy na blond, na dovolené v Benátkách se zasnoubí se svým dlouholetým přítelem Derickem a fotí do modních časopisů. To, co Avril dříve nesnášela se teď stává samozřejmostí a šokovaní fanoušci se nestačí divit. Udájně si je obarvila na blond kvůli životopisnému snímku, kde prý hraje Courtney Love. Většina fanoušků se od ní odvrací a Avril točí více filmy a fotí pro časopisy.

15.7.2006 si Avril Lavigne vzala svého přítele, frontmana skupiny Sum 41, Derycka Whibleyho. Soukromý obřad se konal ve městě Montecito v Kalifornii. Avril byla s Deryckem zasnoubená přesně rok (zasnoubili se na dovolené v Benátkách).





Hodnocení: (hodnotilo 26 čtenářů)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



   Referáty na stejné téma:
Lavigne Avril Lavigne, Avril 416 slov
Lavigne Avril Lavigne, Avril 726 slov
 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: WarThunder.info | Calorie-Charts.info