Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Taylor Swift

Zařazeno: iReferaty.cz > Životopisy > Taylor Swift
 
Osobnost:
Datum vložení: 23.2.2012

 

squareVClanku:
id='square-ir'
Taylor Swift se narodila 13. prosince roku 1989 ve městě Reading ve státě Pennsylvania. Má světlé blond vlasy a modré oči. Její přezdívka je TayTay.

Její otec Scott pracuje jako burzovní makléř a matka Andrea, která je v domacnosti. Taylor má mladšího bratra Austina.

Taylor vyhrála, v deseti letech, národní soutěž v poezii s tří stránkovou básní, která se jmenuje “Monster in my closet”, což by se dalo přeložit něco jako ve smyslu “Příšera v mém pokoji”.
Potom začala vystupovat na různých akcích v jejím rodném městě, zpívala v karaoke soutěžích, festivalech a také začala psát svoje první písně. Na její zpěv měly vliv její babička a také zpěvačka LeAnn Rimes (film Divoké Kočky). Její babička byla profesionální operní zpěvačka, ale Tay se i přesto vydala ke stylu country.

V jedenácti letech Taylor udělala svůj první výlet do Nashvillu na nahrávání demo nahrávek jejího zpívaní s karaoke písničkama. Poté se Tay vrátila do Pennsylvanie, kde byla oslovena zda-li by zazpívala tenisovém turnaji U.S. Open, kde by ztvárnila národní hymnu.

Taylorin první singl s názvem “Tim McGraw” vyšel v rádiích v létě roku 2006 a 24. října téhož roku vyšlo její stejnojmenné album. Tay napsala všechny svoje písničky na albu, které se umístilo na 19. místě americké hitparády Billboard Album Charts a během prvního týdne se prodal na 39 000 kopíí. Později se toto album umístilo v americké hitparádě Top Country Albums Charts na prvním místě a poté na pátem místě Billboard Album Charts.

V Listopadu 2008 už prodala přes tři miliony kopií a přes internet bylo jejího singlu staženo přes 7,5 milonů.

Taylorino nové album s názvem “FEARLESS” vyšlo 11. listopadu. V únoru roku 2009 se toto album drží v americké hitparádě Billboard Album Charts na prvním místě v prodejnosti. Její song “Love Story” vyhrává v hitparádách po celém světě.






Hodnocení: (hodnotilo 34 čtenářů)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: WarThunder.info | Calorie-Charts.info