Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Green Day

Zařazeno: iReferaty.cz > Referáty > Umění a Hudba > 310 > Green Day
 
Titulek: Green Day
Datum vložení: 6.12.2006

 

squareVClanku:
id='square-ir'
Billie Joe Armstrong je jeden ze tří členů kapely, kromě zpívání hraje na kytaru a píše texty, narodil se v Kalifornii 17.2.1972, teď bydlí ve vile v Berkely se svou ženou Adrienne a se syny Josephem a Jakobem.

Dalším členem je Mike Dirnt stejně jako Billie hraje na kytaru, narodil se také v Kalifornii 4.5.1972
Třetí člen se jmenuje Tré Cool, který hraje na bicí, narodil se 9.12.1972 v Kalifornii

Historie kapely:
Zakladatelem dnes již známe kapely byli Billie a Mike. Od 10let jsou z nich dobří přátelé, ve 14letech spolu založili skupinu Sweet Children, se kterou vystupovali po různých klubech.
V roce 1989 se k nim přidal bubeník Al Sobrante a změnili si jméno na Green Day. V roce 1990 vydali album Smoothed Out Slappy Hours. Roku 1992 Al odchází ze skupiny a na jeho místo nastupuje skvělý bubeník Tré Cool který hraje s kapelou dodnes.

Kapela vydala své druhé album Kerplunk, které se podobá trochu tomu prvnímu. Mezitím už měli za sebou 5 celostátních turné, většinou hráli a přespávali u svých fanoušků v garáži apod.
Potom vydali třetí album Dookie které bylo velice úspěšné prodalo se jich více než 10milionů a kapela vyhrála cenu za nejlepší alternativní hudební činnost a stali se komerčně úspěšnými. V dalších albech Insomniac a Nimrod zůstali svému punkovému stylu věrní. Staly se symboly pravého a nefalšovaného punku.
Opět vydali album momentálně předposlední, které se jmenovalo Warning a stalo se dosud nejprodávanějším albem.
A nakonec vydali své zatím poslední album American Idiot, na které si musely fanoušci počkat čtyři roky. American Idiot je album, které má příběh, písně navazují a jsou velmi propracované, většinu textů napsal Billie Joe a mají lehký politický náboj.





Hodnocení: (hodnotilo 207 čtenářů)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: WarThunder.info | Calorie-Charts.info