Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Autismus

Zařazeno: iReferaty.cz > Referáty > Přírodopis / Biologie > 306 > Autismus
 
Titulek: Autismus
Datum vložení: 4.6.2007

 

squareVClanku:
id='square-ir'

Autismus je vývojové duševní postižení, projevující se abnormální sociální interakcí, stereotypními, repetitivními vzorci chování s narušenými komunikačními schopnostmi, které se projevují už před 3.rokem života.
Autismus zahrnuje celou řadu poruch, od zjevné mentální retardace až po jedince se subtilními příznaky, kteří nejsou ostatním nijak nápadní.
Autismus se projevuje sociálním odcizením postižených jedinců. Nejsou neobvyklé i projevy agresivity a sebestimulační chování.
Autismus vzniká vlivem poškození mozkové tkáně a z toho vyplývající funkční poruchy levé poloviny mozku. Mezi jednotlivými mozkovými centry chybí nervová propojení a jsou tedy nedostatečně koordinována.
Autismus dělíme podle míry poškození mozkových center na
1)Aspergerův syndrom - lehčí forma
2)Kannerův autismus - zde jsou přítomny symptomy poškození, opoždění nebo abnormality.






Hodnocení: (hodnotilo 38 čtenářů)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: WarThunder.info | Calorie-Charts.info