Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Pád cařihradu

Zařazeno: iReferaty.cz > Čtenářský deník > Pád cařihradu
 
Autor: Mika Waltari
Název díla: Pád cařihradu
Datum vložení: 9.2.2006

 

squareVClanku:
id='square-ir'
Pokračování Temného anděla, kdy se Jan dostal z břehu až do Cařihradu, který nyní čelí bezprostřední invazi Turků v čele s Mehmedem Dobyvatelem. Zde se zamiluje do Anny, císařovy příbuzné. Spřátelí se s Janovanem Giustinianim, který je vrchním velitelem cařih. obrany. Rozhodnut uskutečnit setkání se smrtí, jak bylo dohodnuto, nechá se navelet k řadovým vojákům. Dokonce kvůli tomu G. uplatí. Několikrát se nechá najmout do sebevražedných misí. Nakonec přežije i samotné dobytí města a svou milovanou, která byla zabita svou vlastní stráží, když se jí snažila zabránit ve zradě. Dovtípí se však, že je synem sultána a dožaduje se (i když ví, že se hlásí na smrt) svého dědického práva na Mehmedovy. Ten ho nechá umučit.





Hodnocení: (hodnotilo 24 čtenářů)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



   Referáty na stejné téma:
Pád Cařihradu Waltari, Mika 272 slov
 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: WarThunder.info | Calorie-Charts.info