Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Cesta kolem světa za 80 dní

Zařazeno: iReferaty.cz > Čtenářský deník > Cesta kolem světa za 80 dní
 
Název díla: Cesta kolem světa za 80 dní
Datum vložení: 13.4.2006

 

squareVClanku:
id='square-ir'
Dobrodružný příběh anglického džentlmena – nudného až běda – Philease Fogga, který není v životě naprosto k ničemu, ani sobě ani jiným neprospívá, jen jí, spí, chodí do klubu, kde se z nudy vsadí prakticky o celé své jmění, že objede svět za 80 dní. Cestu podnikne, ale ani jednou nevyhlédne ven do krajiny, neprohlédne město, prostě zase jen přežívá. Jede mnoho jízdními prostředky, vlakem, lodí, plachetnicí, kolesovým parníkem, sněžnými saněmi, na slonovi, jen snad neletěl balonem, vzducholodí ani nejel na koni. Doprovází ho sluha Proklouz, který hledal pána, kde bude mít klid; s Foggem musel hned odjet. Působí potíže na cestě, protože vstoupí do zakázané mešity, nechá se opít opiem a přináší tak trochu vzruchu do nudného děje života Fogga. Další postavou je detektiv Scotland Yardu Fix, který si neověří informace a stíhá Fogga jako těžkého zločince přes celý svět na útraty Yardu. Poslední postavou je paní Auda, indická vdova, která měla být upálena spolu s mrtvým manželem, ale Fogg ji zachrání. Když přijede do Londýna, myslí, že prohrál a nabídne Audě ruku, ona přijme, vyšlou Proklouze pro kněze a zjistí, že jeli proti času, takže mají jeden den k dobru - Fogg sázku vyhraje.





Životopis spisovatele: Jules Verne
Hodnocení: (hodnotilo 589 čtenářů)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



   Referáty na stejné téma:
Cesta kolem světa za 80 dní Verne, Jules 120 slov
Cesta kolem světa za 80 dní Verne, Jules 454 slov
 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: WarThunder.info | Calorie-Charts.info