Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Válka s mloky

Zařazeno: iReferaty.cz > Čtenářský deník > Válka s mloky
 
Název díla: Válka s mloky
Datum vložení: 25.9.2006

 

squareVClanku:
id='square-ir'
Karel Čapek
Válka s mloky
2. Místo a doba děje: Různá prostředí (Tichomoří, Atlantský oceán, Praha, La Manche…), svět před 2. světovou válkou

První díl vypráví o objevení mloků, jejich využívání, jakožto levných pracovních sil a následném začlenění do společnosti…. Vše začíná na malém ostrůvku Tana Masa. Zde kapitán J. van Toch zakotví se svou obchodní lodí , aby objevil další perlová naleziště. Jediné místo, kde by snad mohlo něco být se nazývá Devil Bay a podle původních obyvatel ,Bataků, zde žijí mořští čerti. Náš zkušený kapitán se jich ale nezalekne a vydá se do obávané zátoky. Mořští čerti zde ovšem nežijí, jsou tu jen mloci, které si kapitán ochočí pro výlov perel. Nechávají si platit málo, stačí jim pouhé nože. Van Toch si vezme roční dovolenou a rozhodne se se svými novými přáteli zůstat. Neuplyne dlouhá doba a dostane se k němu, že jeho kamarád z dětství, průmyslník Bondy, náramně zbohatl, může tedy financovat jeho projekt rozvozu mloků do jiných, ještě nevyužitých, perlových zátok. Vše by mohlo zůstat bez vědomí širší veřejnosti, ale prehistorická zvířata jsou nečekaně objeveni campující skupinkou mladých lidí. Ztrhne se nevídaná poptávka po mlocích; mloci se učí mluvit, zakládají nové ostrovy, pomáhají lidem…budiž jim mzdou kovy a zbraně.
Druhá část je faktografie mločích dějin. Od Salamandre-Syndicate po začlenění Mloků do společnosti a vytvoření jejich vlastního státu.
Třetí díl je o samotné Válce s Mloky. Mločí expanze, která utlačovala lidstvo, neboť kvůli jejich stále zvětšujícímu se počtu, je zapotřebí větších pobřeží, dostala veškeré národy v jejich područí. Ačkoliv nemohou žít v řekách, je v otevřeném konci patrné, že je vše ztraceno, když se ve Vltavě objeví černá lysá hlava s obrácenými víčky…






Životopis spisovatele: Karel Čapek
Hodnocení: (hodnotilo 26 čtenářů)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



   Referáty na stejné téma:
Válka s mloky Čapek, Karel 1229 slov
Válka s mloky Čapek, Karel 415 slov
Válka s mloky Čapek, Karel 345 slov
Válka s mloky Čapek, Karel 123 slov
Válka s mloky Čapek, Karel 220 slov
 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: WarThunder.info | Calorie-Charts.info