Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Hastrman

Zařazeno: iReferaty.cz > Čtenářský deník > Hastrman
 
Autor: Jan Neruda
Název díla: Hastrman
Datum vložení: 30.10.2006

 

squareVClanku:
id='square-ir'
Pan Rybář bydlel v Hluboké cestě s vyhlídkou na Petřín. Pro jeho jméno, zelený fráček, který nosíval a pro moře, po kterém tolik toužil mu začali malostranské děti říkat Hastrman. Každému cizinci na Petřínské vyhlídce říkal "Ďjó, moře! Proč nebydlíme u moře". Byl to dobrý člověk. V úctě ho měli staří i mladí. Po Malé Straně se proslýchalo, že má nesmírné bohatství v podobě vzácných drahých kamenů. Pan Rybář je opatroval a chtěl je dát jednou svým dětem a vnoučatům za jejich péči. Rozhodl se proto, že svou sbírku dá ohodnotit jednomu gymnazijnímu profesorovi. Profesor mu pověděl, že to jsou obyčejné oblázky. Pan Rybář byl velmi zklamán. V zoufalství je začal vyhazovat z okna. V jeho počínání ho zastavil jeho zeť, který mu řekl, že věděl, že nemají velkou cenu, ale pro něj i něho znamenají mnoho. Jeho děti, vnoučata jsou bohatí tím, neboť ho mají.








Životopis spisovatele: Jan Neruda
Hodnocení: (hodnotilo 112 čtenářů)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



   Referáty na stejné téma:
Hastrman Neruda, Jan 174 slov
 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: WarThunder.info | Calorie-Charts.info