Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Ségry na mizině

Zařazeno: iReferaty.cz > Čtenářský deník > Ségry na mizině
 
Název díla: Ségry na mizině
Datum vložení: 8.12.2006

 

squareVClanku:
id='square-ir'
Byl pátek a tak Lissi s Tinkou šli jako obvykle do svého čaroědjného domu v Křišťálové ulici čislo 77,který jim dala paní Schiketanzová.Lissi se strašně moc chtěla státfotbalistkou v dívčím klubu a tak se rozhodla,že se podívá do čarodějné knihy a taky tam našla jedno zaklínadlo,které se ji náramně hodilo.Na zahradě by se po tomto zaklínadle měla někde válet mičuda,která by ji poslouchala.Lissi se připravila na čarodějné tlesknutí ale jelikož byla naštvaná míč ji neposlouchal a skákal si jak chtěl.Ve vedlejší zahrady,kde bydleli Fukovy se ozývalo cinkání skleniček.Míč ale začal tak skákat,že přeletěl až do vedlejší zahrady a všechny sklenice rozbil.Paní Fuková se hned podívala na Lissi a Tinku a řekla,že jim napíše seznam všeho co mají zaplatit za rozbité sklenice.Paní Fuková jim hned seznam donesla.Lissi s Tinkou se na něj podívali a zděsili se protože to nikdy nemohly splati,protože tam bylo přes sto sklenic a Lissi se nezdálo,že by se to do jejich domu vešlo ale stejnak njic nenaděla.Lissi s Tinkou se pokusili zeptat se táty jestli by jim nezvýšil kapesné ale ten jim jenom začal nadávat a tak se Tinka s Lissi radši už na nic neptali.Ktomu jim přijela na návštěvu teta Naddi,která byla největší rodinná drbna.K Tince a Lissi navíc přišla Brit jejich kamarádka jestli by neudělali nějakou pomstu jejím brátrům.Tinka s Lissi řekly,že ano.Pomsta se jim sice poedla ale sebrali jim folfoniový klíč,bez kterého nemohly čarovat.A u nich doma byla pořát teta Naddi a holky potřebovali nějak znemožnit kluky a tak aby se to neobrátilo proti nim.Lissi řekla zaklínadlo aby mluvili jenom pravdu,protože před tetou Naddi to se každý choval jinak a oblíkali sepřed ní do fraků atd.Když spolu všichni obědvali tak Stan najednou vykřikl stejnak si o tobě teto Naddi všichni myslíme,že jsi pritivný bába.Kluci nemohli uvjeřt tomu co říkají.Teta Naddi se k tomu kupodivu nehlásila ale nasadila divný výraz.Grit a všichni ostatní někam odešli aTinka s Lissi tam zůstaly sam s tetou Naddi najdenou něko vtrhl dovnitř a řekl,že někdo dal do oblečení jeho synů svědící prášek a myslí si,že to byly právě Lissi s Tinkou ,které to opravdu udělali.Teta Naddi se jich zeptala proč to uědlali a Lissi jí začala vysvětlovat ,že Fukovým rozbili sklenice ale jsou si jistí,že si tam sklenice přidali aby měli víc peněz.Teta Naddi slíbila,e za nimi zajde a opravdu zašla a ještě to za ně zaplatila.Teta Naddi řekl,že v jejich rodině je nejvíce srandy,a že jim za odměnu dala na vkladní knížky stejnou čásku potom už teta Naddi odjela.Lissi s Tinkou nakonec dostali spátky folfoniový klíč a byly šťastné jak všechny problémy vyřešily.Lissi s Tinkou se těšili jak teta Naddi přijede znovu a už začali vymýšletco dobrého co by se pro Fukovy obrátilo vezlé mohly vymyslet.Co si nakonec vyberou neví nikdo.





Životopis spisovatele: Thomas Brezina
Hodnocení: (hodnotilo 95 čtenářů)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



   Referáty na stejné téma:
Ségry na mizině Brezina, Thomas 67 slov
Ségry na mizině Brezina, Thomas 72 slov
Ségry na mizině Brezina, Thomas 280 slov
 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: WarThunder.info | Calorie-Charts.info