Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Princeta a kapitán

Zařazeno: iReferaty.cz > Čtenářský deník > Princeta a kapitán
 
Autor: Anne-Laure Bondouxová
Název díla: Princeta a kapitán
Datum vložení: 9.1.2007

 

squareVClanku:
id='square-ir'
Patnáctiletá princeta Malva, zákonitá dědička galnicijského trůnu, má být provdána proti své vůli.
Malva se však rozhodne utéct se svou přítelkyní a také služkou Filomenou na východ k bojovným kočovným kmenům. Po celou plavbu lodí je doprovází různé nástrahy a mnoho dobrodružství.
Kapitán Orfeus je poslán se svou posádkou najít Malvu a odvézt zpět na Galnicii. Zatímco se Filomeně podařilo utéci Temirgajovým mužům, Malva je zajata a jde jí o život!
To se však změní, když jí Orfeusovi muži vysvobodí...
Po nějaké době se Malva rozhodne vrátit zpět do Galnicie, tam ji však čeká nemilé překvapení! Malva se vrací domů po neuvěřitelných deseti letech, které se zdály jen jako několik dní a které prožily společně na souostroví s Orfeem, Malvy přítelkyní Lei a s posádkou. Konodora, matka Malvy zemřela. Zanedlouho po Malvině příjezdu zemře i její otec... Archont, který ji po celou dobu pronásleduje a jenž se vydával za Malvinina přítele(pomohl jí také při útěku, jen aby měl snažší cestu dostat se k trůnu) se vydává za starce, který ji chce přivítat, ale místo toho se ji pokusí připravit ji o život !
Když v tom se za nimi vplíží Orfeus, který chce Archonta překvapit ze zadu (Orfeus a Malva jsou do sebe zamilovaní).
Ale vzhledem k tomu, že je Orfee náchylný na průvan, ho prozradilo kýchtnutí. To však byla Orfea osudová chyba! Archont se otočíl a než se Orfee nadál Archont ho propíchl mečem... Malva plna žalu a hněvu Archonta zabyla jeho mečem.
Malvu zasáhl hluboký žal, několik dní nebyla schopna vnímat nic jiného a pořád myslela na drahého Orfea... Nakonec se však s jeho smrtí vyrovnala a myslela na něj ve vzpomínkách...
Malva se ujala své říše Galnicie, kde ji lid miloval.





Hodnocení: (hodnotilo 31 čtenářů)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



   Referáty na stejné téma:
Princeta a Kapitán Bondouxová, Anne-Laure 357 slov
 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: WarThunder.info | Calorie-Charts.info