Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Stíny v ráji

Zařazeno: iReferaty.cz > Čtenářský deník > Stíny v ráji
 
Název díla: Stíny v ráji
Datum vložení: 21.8.2007

 

squareVClanku:
id='square-ir'
Rober Ross je jeden ze "šťastnějších" uprchlíků. To proto, že se dostal do "ráje". Do Ameriky, konkrétně do New Yorku. Zde se pokouší znovu žít. Válka stále probíhá a on má tedy staré starosti, typu sehnat si povolení k pobytu, sehnat si práci a střechu nad hlavou. První věcí, kterou v Americe udělá je, že vyhledá Melikova. Nezná ho, ale doporučil mu jej jeden ruský uprchlík v Paříži. Ten je recepčním v hotelu a ze začátku mu hodně pomůže. Dá mu postel a jídlo. Pohostí ho vodkou. Časem ho navíc seznámí s Natašou Petrovnou. I ona uprchla z Ruska. Je modelkou a Rossovy učaruje - i když se tomu snaží vzdorovat a sám před sebou dělá, že to tak není, že to neví. U známých pak potkává Kahna. Legendu a hrdinu všech uprchlíků v celé Evropě. Právě on vodil nacisty za nos jako špalněslký velvyslanec. Zachránil bezpočet životů a na ten svůj nebral ohled. Teď jsou, ale oba v Americe a v Evropě je válka. Ani jeden neví, co po válce budou dělat. Ale válka trvá, a tak se nekoukají tak daleko. Hledí vždy jen k dalšímu jídlu, dalšímu dni, další hodině... Na R. se brzy usměje štěstí. S Natašou má vztah, který mu po všech směrech vyhovuje a získá zaměstnání jako asistent prodejce obrazů. S ním pak musí na nějaký čas do Holywoodu. V Holywoodu se mu daří ještě víc jak dřív a záhy získá místo filmového poradce a vydělá víc než na zaplacení dluhů. S návratem do New Yorku otálí. Ale vrátí se. Nataša na něj čeká. Nedává to však najevo. Válka končí a všichni to cítí. Kahn je bezradný a žádá R. o pomoc. Ten však musí za Natašou. Druhý den najde Kahna zastřeleného. R. dlouho váhá, ale nakonec se vrací do Evropy.





Životopis spisovatele: Erich Maria Remarque
Hodnocení: (hodnotilo 5 čtenářů)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



   Referáty na stejné téma:
Stíny v ráji Remarque, Erich Maria 506 slov
 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: WarThunder.info | Calorie-Charts.info