Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Chata v jezerní kotlině

Zařazeno: iReferaty.cz > Čtenářský deník > Chata v jezerní kotlině
 
Název díla: Chata v jezerní kotlině
Datum vložení: 8.12.2007

 

squareVClanku:
id='square-ir'
Pavel ze svými rodiči bydlel ve slepé ulici jménem Zátiší. Jan Zeman, otec Pavla, byl známým boxerem a přál si, aby se stal Pavel jeho nástupcem. Otec se už nezúčastňoval zápasů, ale po vyzvání svého soupeře do ringu znovu vstoupil. Při souboji s Carpim měl srdeční záchvat a zemřel. Po této smutné události se maminka s Pavlem odstěhovali do Spálených Mlýnů.
V nové škole Pavla moc vlídně nepřivítali a těžko si nacházel kamarády. Na toulkách po okolí náhodou objevil údolí s jezírkem, s písčitou pláží a travnatými plochami, kam nikdo nechodí. Jednou tam však najde spolužáka Ludvu Grygara. Ludva je tichý, nenápadný chlapec, zamyšlený a tajuplný. Píše si knihu o indiánském kmenu Krí. Oba chlapci se skamarádí a prožívají tam mnohá a krásná dobrodružství.
Parta kluků, která se jmenuje Tarantule, a vede zlý Lojza Rezek, se snaží ukrást Ludvovu knihu a najít cestu do Jezerní kotliny. Knihu a s ní i mapu cesty chce získat i blázen Dernet. Ten kdysi do údolí chodil se svým kamarádem, který se tam zabil. Dernet se zbláznil a cestu zapomněl.
Kluci prožívají v kotlině spoustu dobrodružství, postaví si tam chatu z bedniček, objeví louku na které rostou kytky, za které dostávají od lékárníka peníze...
Všechno se ale zvrtne, když se Ludvovi ztratí kolo, které si bez dovolení vypůjčil od tatínka. Kolo se sice záhadně najde, ale Ludva se dostává do vleku špatného kluka jménem Filip, který jej naučí kouřit. Nakonec vážně onemocní a dostane se do nemocnice, kde mu lékaři nedávají moc velkou šanci na přežití, ale nebýt Pavla, asi by zemřel. Po uzdravení se vrátí do Jezerní kotliny a tím i ke svému původnímu životu a dobrodružství.





Životopis spisovatele: Jaroslav Foglar
Hodnocení: (hodnotilo 156 čtenářů)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



   Referáty na stejné téma:
Chata v jezerní kotlině Foglar, Jaroslav 157 slov
 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: WarThunder.info | Calorie-Charts.info