Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Harry Potter a Relikvie smrti

Zařazeno: iReferaty.cz > Čtenářský deník > Harry Potter a Relikvie smrti
 
Název díla: Harry Potter a Relikvie smrti
Datum vložení: 11.6.2008

 

squareVClanku:
id='square-ir'
Poslední kniha Harryho Pottera byla velmi očekávána, protože měla završit celou sérii a rozřešit celou zápletku tohoto příběhu.
Harry musí opustit svojí rodinu a přestěhovat se k Weasleyovým, aby se ochránil před Smrtijedy, stoupenci lorda Voldemort. Ale na svatbu Ronova bratra Billa a francouzky Fleur vpadnou Smrtijedi a Harry a jeho kamarádi musí zmizet. Ukryjí se v domě na Grimauldově náměstí, který patří Harrymu. Zde chystají vpád na ministerstvo kouzel. To jim od začátku nevychází úplně podle plánu, ale nakonec se jim podaří získat viteál, který potřebují ke zničení lorda Voldemorta.
Bohužel při spěšném návratu na Grimauldovo náměstí se prozradí Smrtijedům a musí se ukrýt v lese, kde se konalo mistrovství světa ve famfrpálu. Od té doby cestují po Británii pomocí přemisťování. Bohužel se od nich po hádce s Harrym odpojuje Ron a tak Harry zůstává s Hermionou sám.
Rozhodnou se vypravit do Godrikova Dolu, do místa, kde se Harry narodil. Bohužel zde nachystal lord Voldemort jako past svého hada Naginiho a Harry s Hermionou jen taktak vyváznou, ale Harrymu se zlomí jeho hůlka. Poté se přemístí do Deanovského lesa, kde Harry zahlédne stříbrnou laň, která ho dovede k jezírku, ve kterém je uložen Nebelvírův meč, artefakt, kterým se dá zničit viteál –- část Voldemortovy duše. Harry se rozhodne meč vytáhnout, ale v jezírku se ho pokusí uškrtit medailonek, který je taky jeden z viteálů. Naštěstí ho zachrání objevivší se Ron, který posléze medailonek mečem zničí.
Tak jsou tedy všichni tři zase spolu a Ron je seznamuje s tím, co se děje jinde ve světě. Rozhodnou se navštívit pana Láskoráda, ale ten je zradí a vydá Smrtijedům, ale Harry a jeho kamarádi opět unikají.
Jenže Harry při své neopatrnosti vysloví jméno lorda Voldemorta, které je zakleté a tak je nacházejí Smrtijedi a odvádějí je do domu Malfoyových. U Malfoyů se Harry shledá s dalšími známými, jako např. s panem Ollivanderem, Lenkou Láskrádovou nebo s Deanem Thomasem. Smrtijedi mučí Hermionu, ale skřítek Dobby, Harryho přítel, je zachrání, bohužel je ale po bitvě zabit Smrtijedkou Belatrix Lestrangeovou.
Harry s přáteli bydlí v Lasturové vile, domu Billa a Fleur, kde plánují vloupání do Gringottovy banky, do trezoru Lestrangeových, kde je ukryt další z viteálů, šálek Helgy z Mrzimoru. Vloupání se jim povede, z banky unikají pomocí draka, který hlídal trezor.
Hned nato, ale se musejí vydat do Bradavic, poněvadž Voldemort už zjistil, že Harry ví o viteálech a vydává se je zkontrolovat do míst, kde jsou ukryty. V Bradavicích se nachází další viteál v podobě diadému. Do Bradavic ale doráží také Voldemort a začíná bitva o Bradavice. Harry najde viteál a zničí ho, ale zjistí, že se musí obětovat, aby byl zničen lord Voldemort a tak stojí tváří v tvář nesnadnému úkolu…

Knížka se mi moc líbila. Byl v ní pořád nějaký děj, nějaká akce, na rozdíl od předchozích dílů. Je to důstojné dovršení celé série, ale autorka nevysvětlila všechny otázky z předchozích dílů a ještě nějaké přibyly. Knížka měla předvídatelný konec.





Životopis spisovatele: Joanne Kathleen Rowlingová
Hodnocení: (hodnotilo 103 čtenářů)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



   Referáty na stejné téma:
Harry Potter a relikvie smrti Rowlingová, Joanne Kathleen 885 slov
 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: WarThunder.info | Calorie-Charts.info