Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Honzlová

Zařazeno: iReferaty.cz > Čtenářský deník > Honzlová
 
Autor: Zdena Salivarová
Název díla: Honzlová
Datum vložení: 28.4.2009

 

squareVClanku:
id='square-ir'
Dílo se odehrává v době komunismu a vypráví o mladá dívce Janě Honzlové,která pochází z chudé rodiny.Jana je členkou sboru Sedmikrása.Má problémy,protože není ve straně a také nevychází s nadřízenými Fajrajzlem a soudružkou Fantovou.Každy v jejich sboru se něčm provinil-jedna krade.druhá pomlouvá,ale jen Jana nejela se sborem a zůstala v Praze.Zde se zatím blíže seznámí s uklízečkou paní Pelikánovou.Jana dostala od všeho klíče a tak se rozhodne podívat do trezoru kde jsou uloženy jejich složky.Ve svém posudku najde tučně vytištěno "Nejede".Chce vědět kdo ji to pokazil.
Jana se jde zeptat na ministerstvo proč nejela.Tam zjistí,že o nímají napsány samé lži.Jednou paví Pelikánová pozve Janu na oběd,před obědem pošle Janu pro pivu ,ovšem když se Jana vrátí najde paví Pelikánovou mrtvou.Měla infarkt.Janu podezírají z její smrti.Při pohřbu paní Pelikánové se Jana setká s přítelem Krůnem ,který je ted katolickým knězem.Ten ji pomáhá v jejich problémech.Janu nepříjemně vyslýchá pan Sedláček.Také mladší sestra Andula jí dělá starosti,která se zaplete z vojákem.To se ,ale vyřeší voják si ji vezme za ženu.Jana se více seznamuje s panem Sedláčkem.Jednou spadla v domě kde bydlela Jane pavlač a zranila jejího bratra Huga,který je v bezvědomí.Pan Sedláček chce Janě pomoci a tak ji donese pas a nějaké peníze.Jana se rozhoduje zda má odjet.....


Hlavní postavy:Jana Honzlová,Krůno,paní Pelikánová,pan Sedláček





Hodnocení: (hodnotilo 288 čtenářů)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



   Referáty na stejné téma:
Honzlová Salivarová, Zdena 329 slov
 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: WarThunder.info | Calorie-Charts.info