Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Maminka

Zařazeno: iReferaty.cz > Čtenářský deník > Maminka
 
Název díla: Maminka
Datum vložení: 5.2.2010

 

squareVClanku:
id='square-ir'
Autor zde vzpomíná zde na svoje dětství. Vzpomíná na jejich byt, že sice bydleli velmi chudě, ale peníze neznamenají vše. Velmi svou maminku miloval a v této sbérce to dává velice najevo. Také se zde objevuje, jak jeho matka byla velice pracujícím člověkem, byla vždy velmi unavená, vážila si každého groše, ale plná lásky a jistoty.
Večerní píseň: V této básni vzpomíná, jak se vše odvíjelo od nálady maminky. Když byla maminka šťastná, byli šťastní všichni ostatní. Je zde i vzpomínka, jak je maminka chodila ukládat večer do postele. Ale dnes už tak dobře neusíná, protože už tam maminka není.
Maminčino zrcátko: Popisuje, jak maminka vlastnila stříbrné zrcátko a každý den si u něj upravovala vlasy. Ale jak stárla maminka, i zrcátko stárlo. Po nějaké době se už i rozbilo a maminka už byla stará, a tak si už ani vlasy neupravovala.
Růže pro slečnu učitelku: Zde autor popisuje, jak jako mladý chlapec kradl pro svojí pani učitelku růže na záhonku na náměstí. Když jí potom daroval paní učitelce, byla velmi potěšena, ale on se pak nemohl soustředit na jiné věci. Nyní jako dospělí přemýšlí nad tím, co dělal a jestli si nyní může aspoň přivonět.





Životopis spisovatele: Jaroslav Seifert
Hodnocení: (hodnotilo 22 čtenářů)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



   Referáty na stejné téma:
Maminka Seifert, Jaroslav 102 slov
Maminka Seifert, Jaroslav 1357 slov
 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: WarThunder.info | Calorie-Charts.info