Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Stmívání

Zařazeno: iReferaty.cz > Čtenářský deník > Stmívání
 
Autor: Stephenie Meyer
Název díla: Stmívání
Datum vložení: 18.9.2024

 

squareVClanku:
id='square-ir'

Referát o knize "Stmívání" od Stephenie Meyer

Úvod

"Stmívání" je první kniha v populární sérii, kterou napsala autorka Stephenie Meyer. Tato kniha byla vydaná v roce 2005 a rychle se stala velmi oblíbenou. Děj se odehrává v malém městě Forks ve státě Washington. Hlavními postavami jsou Bella Swan a Edward Cullen. Kniha se zaměřuje na romantický příběh mezi těmito dvěma postavami, který je plný napětí a tajemství.

Hlavní postavy

Bella Swan je hlavní hrdinka příběhu. Je to obyčejná dívka, která se přestěhuje k otci do Forks. Bella je introvertní a často se cítí jako outsider. Její život se změní, když potká Edwarda Cullena.

Edward Cullen je tajemný a atraktivní mladík. Skryje velké tajemství, protože je upír. Edward je velmi ochranný vůči Belle a snaží se ji ochránit před nebezpečím, které přináší jeho svět.

Děj

Děj začíná, když se Bella přestěhuje do Forks. Zde se setkává s Edwardem, který ji okamžitě přitahuje. Bella brzy zjistí, že Edward má zvláštní schopnosti a že je upír. Mezi nimi se rozvíjí silný romantický vztah, ale také čelí mnoha překážkám.

Jednou z hlavních překážek je fakt, že Edward musí chránit Bellu před jinými upíry, kteří ji chtějí ublížit. Děj je naplněný napětím a emocemi. Bella se musí rozhodnout, zda chce být s Edwardem, i když to znamená žít v nebezpečí.

Hlavní témata

Jedním z hlavních témat knihy je láska. Láska mezi Bellou a Edwardem je silná, ale také komplikovaná. Kniha zkoumá, jaké oběti jsou lidé ochotni podstoupit pro lásku. Dalším tématem je identita. Bella se snaží najít své místo ve světě, kde se cítí jako outsider.

Styl psaní

Stephenie Meyer píše velmi čtivě. Její styl je jednoduchý a srozumitelný. Kniha je napsaná z pohledu Belly, což umožňuje čtenářům lépe porozumět jejím pocitům a myšlenkám. Meyer také používá hodně popisných pasáží, které pomáhají vytvořit atmosféru.

Závěr

"Stmívání" je kniha, která oslovila miliony čtenářů po celém světě. Je to příběh o lásce, oběti a hledání vlastní identity. Díky silným postavám a napínavému ději se stala klasikou v žánru romantické fantasy. Pokud máte rádi příběhy plné emocí a napětí, "Stmívání" by mohlo být skvělou volbou.

Kniha měla velký vliv na popkulturu a inspirovala mnoho dalších děl. Série "Stmívání" se stala fenoménem a dodnes má mnoho fanoušků. Je to příběh, který si zaslouží pozornost a určitě stojí za přečtení.






Hodnocení: (hodnotilo 0 čtenářů)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



   Referáty na stejné téma:
Stmívání Meyer, Stephenie 221 slov
Stmívání Meyer, Stephenie 217 slov
Stmívání Meyer, Stephenie 488 slov
 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz