Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Visuté zahrady Semiramidiny

Zařazeno: iReferaty.cz > Referáty > Dějepis > Visuté zahrady Semiramidiny
 
Titulek: Visuté zahrady Semiramidiny
Datum vložení: 23.2.2012

 

squareVClanku:
id='square-ir'
Visuté zahrady Semiramidiny, byly podle pověsti vybudovány pro královnu Semiramis kolem roku 600. př.n.l. ve městě Babylon, které leželo na území dnešního Iráku. U tohoto divu světa lidé nemají žádné důkazy, zda existoval, nebo ne. Můžeme tedy informace čerpat pouze z pověstí. Zahrady dal pravděpodobně zbudovat král Nebukadnezr II. pro svou manželku Semiramis, která údajně postrádala její rodné úrodné horské prostředí. Jiná verze pověsti tvrdí, že to udělala sama královna. Archeologům, kteří hledali sebemenší stopy po zahradách, se na území dřívějšího Babylonu nepodařilo najít žádné známky toho, že by se zde někde mohla nacházet nějaká stavba podobající se visutým zahradám.

I přes nejistou existenci se archeologové domnívají, že stavba byla tvořena sedmi terasami, kde každá z nich tvořila zahradu. Následně všech sedm teras tvořilo celek. Na vnějším okraji každé z nich rostly tisíce popínavých rostlin. Sedm parků obsahovalo spoustu stromů, keříků, živých plotů a mnohobarevných květů. Jelikož terasy budily dojem, jakoby se vznášely nebo visely, vzniklo pojmenování „visuté zahrady“.

Nejtěžší práci vykonávali otroci. Čerpali vodu ze studní a následně jí nalévali do mnoha kanálků. Voda stékala z nejvyšší terasy až na tu nejnižší. V jednotlivých parcích se pak nacházely neveliké vodopády, jezírka a potůčky.

Pokud visuté zahrady Semiramidiny doopravdy existovaly, byly zajisté opravdovým zpestřením pro krále, královnu a další dvořany.





Hodnocení: (hodnotilo 54 čtenářů)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz