Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Sluneční kolektor

Zařazeno: iReferaty.cz > Referáty > Fyzika > Sluneční kolektor
 
Titulek: Sluneční kolektor
Datum vložení: 30.6.2009

 

squareVClanku:
id='square-ir'
Sluneční kolektor

Pomůcky: krabice, polystyrén, černý papír, lepicí páska, trubička, háčky, potravinová folie, lepidlo

Postup: Do krabice jsem vložila polystyrén, který dobře izoluje. Přes polystyrén jsem nalepila černý papír. Na protilehlých stranách krabice jsem provrtala dvě dírky, ve kterých jsem protáhla trubičku tak, aby oba její konce čouhali z krabice volně do prostoru. Trubičku jsem uvnitř krabice připevnila háčky. Nakonec jsem krabici obalila potravinovou folií.

Závěr: Díky tomu, že je celý vnitřek krabice černý, krabice je vevnitř izolovaná vrstvou polystyrenu a je obalená potravinovou folií, bude pohlcovat sluneční světlo mnohem lépe a lépe udržovat teplo. Díky tomu se voda uvnitř trubičky bude rychleji zahřívat.





Hodnocení: (hodnotilo 9 čtenářů)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz